Sağlıklı Yaşamın Sırrı Açıklandı! Amerikan Sağlık Derneği Kalp Sağlığını Korumak İçin Atılması Gereken 8 Adımı Duyurdu!

Sağlıklı Yaşamın Sırrı Açıklandı! Amerikan Sağlık Derneği Kalp Sağlığını Korumak İçin Atılması Gereken 8 Adımı Duyurdu!

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için kardiyovasküler alanda dikkat edilmesi gereken pek çok önemli nokta bulunmaktadır. Bu kapsamda yeni bir yazı yayınlayan Amerikan Sağlık Derneği, 8 adımda kardiyovasküler sağlığının korunabileceğini bildirdi.

Sağlıklı bir yaşam, kaliteli bir hayat sürdürebilmenin en temel gerekliliklerindendir. Gündelik hayat akışı içerisinde girilen stresli ortamlar, yanlış beslenme düzenleri ve daha pek çok etken ciddi bir rahatsızlığa sebep olmasa da ağrılara, kramplara, bitkinliğe ve yaşam kalitesini direkt olarak düşüren etkilere sahiptir. Ayrıca olumsuz gidişatın devam ettirilmesi uzun vadede sağlığı da kötü olarak etkileyebilmektedir.

İnsan sağlığının korunması ve bu doğrultuda da kişinin daha kaliteli ve daha uzun bir yaşam sürebilmesi açısından kalp ve damar sağlığına dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Yaşam fonksiyonlarımızın ortaya çıkmasını sağlayan önemli bir yapı olan kardiyovasküler alanın, kontrol altında tutulması olası diğer kötü rahatsızlıkların da önüne geçmektedir.

Amerikan Sağlık Derneği kardiyovasküler sağlığın korunabilmesi için atılması gereken bazı adımların bulunduğu araştırmasının sonuçlarını yayınlamıştır. Bu kapsamda birçok araştırma yürüten Amerikan Sağlık Derneği, önemli açıklamalara imza atmıştır.

Liste Güncellendi!

Kişisel sağlığın en iyi şekilde korunabilmesi için 2010 yılında bir liste yayınlamış olan Amerikan Sağlık Derneği, yürüttüğü çalışmaların sonuçları kapsamında her yıl ilgili listeyi yenilemeye başladı. Dernek, 2022 yılında da ilgili listesinin güncellendiğini duyurarak sağlıklı yaşam için atılması gereken adımları bildirdi.

En Önemli Etken Uyku!

uyku.jpg

Kardiyovasküler sağlığın korunabilmesi için atılması gereken adımları içeren listesinde uyku düzenine dikkat çeken Amerikan Sağlık Derneği hem çocuklara hem de yetişkinlere seslendi. 5 yaş ve altı çocukların günde 10- 16 saat, 6- 12 yaş aralığında olan çocukların günde 9- 12 saat ve 13- 18 yaş aralığında olan çocukların günde 8- 10 saat uyuması gerektiğini belirten dernek, yetişkinlerin de en az 7 en fazla 9 saat uykuya ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Bu Adımlara Dikkat!

Amerikan Sağlık Derneği kardiyovasküler sağlık için atılması gereken diğer adımları şu şekilde sıraladı:

  • Diyet
  • Fiziksel aktivite,
  • Kötü alışkanlıkların bırakılması
  • Ağırlık çalışılması
  • Kolesterol seviyesinin düşürülmesi
  • Kan şekeri seviyesinin dengelenmesi
  • Kan basıncının dengelenmesi