Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler – Smile Hair Clinic

Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler – Smile Hair Clinic

Saç ekimi saç dökülmesi sorunu karşısında seyreklik yaşayan ya da ciddi saç kaybı yaşayan kişilerin kellik ile karşı karşıya kalması durumunda yaptırılabilecek cerrahi bir işlemdir. Saç ekimi ile ilgili olarak pek çok merak edilen detaylı birlikte en çok araştırılan konular içerisinde saç ekimi fiyatları geçmektedir.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi yaygın plastik cerrahi türlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bu işlem esnasında kelliğe dirençli olan göğüs, bacak, kol, genital bölge, başın arka tarafından alınan saç köklerinin saçın dökülmüş olduğu kel bölgeye nakledilmesi işlemi yapılmaktadır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi saç dökülmesi sorunu ya da belli bir bölgede saç kaybı yaşayan kişilerde seyrelme görülmesi durumuna karşılık olarak kellik sorununa karşı doğal ve kalıcı bir çözüm yolu bulmaktır. Saç kökünün aktif olarak çalışmadığı ve saçsızlığa oluşturduğu bölgeye sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemi saç ekimi işlemi olarak bilinmektedir.

Saç ekiminde dökülen bölgeye hastanın kendi sağlıklı saçlarının adı verilmektedir. Saç ekimi tamamen kişiye özel olarak planlanmalı ve uygulanmalıdır. Bu operasyon esnasında hastanın vücut bölgelerinde kıl kökleri incelenerek kıl kök yapısına bağlı olarak enseden genital bölgeden koldan ya da bacaktan göğüs üzerinden sağlıklı kıl kökleri alınarak saç dökülen ya da kellik başlayan bölgeye nakledilmektedir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Kadın ya da erkek fark etmeden 18 yaşa üzeri hemen herkesin kellik sorunu ile karşılaşabilmesi ihtimali karşılığında saç ekimi işlemin uygulanabilmektedir. Saç ekimi fiyatları özelinde kısaca saç dökülmesi sorunu yaşayarak kellik oluşmuş ve kişi bu durumdan rahatsız ise fizyolojik bir sağlık problemi olmadıkça Bu işlem yapılabilmektedir.

Saç Ekimi Temel Aşamaları Nelerdir?

Saç nakliye işlemleri içerisinde gruplar halinde belli aşamalar bulunmaktadır. Öncelikle araştırma bilgilenme karar verme 1. aşamadır. Ardından güvenilir bir kurun ve alanında uzman bir ekip bulunmalıdır. Sonrasında ise kesin karar verilmelidir. Bu ilk üç aşama işlem öncesi aşama kabul edilmektedir.

Bunların ardından koruma ve uzmana karar verdikten sonra muayene işlemi gerçekleştirilir. Saç ekim işlemi için başlanan müdahale ile ilgili olarak da 6 evre bulunmaktadır. Bu evreler hazırlık evresi, planlama evresi, anestezi evresi, kök alma evresi, kanalları açma evresi işlemi olarak kabul edilmektedir.

Saç Ekimi Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi saç ekim işleminden önce de dikkat edilmesi gereken belli kurallar vardır. Bunlardan ilki işlemin kesinlikle güvenilir bir kurumda ve uzman bir kişi tarafından yapılması ortamı oluşturulmalıdır. Sonra alkol ve sigara tüketimi durdurulmalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyor ise bunlar bırakılmalıdır.

Kronik bir rahatsızlık var ise doktora kesinlikle sağlık geçmişi en doğru şekilde bildirilmelidir. Saç Ekimi işlemleri gerçekleştirilirken saç ekimi fiyatları da ciddi şekilde araştırılmalı ve bu konuda işlem öncesi hassas konular içine alınmalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Bilinmesi Gerekenler?

Saç ekimi işlemi gerçekleştirildikten sonra kesinlikle uzman doktorun söylediği her şeye harfiyen uyulmalıdır. Belirtilen gün mü tarihlerde pansuman işlemleri yaptırılmalıdır gerekli kontroller günü gününe yaptırılacak şekilde hareket edilmelidir.

Ekim'in gerçekleştirdiği alan başta olmak üzere tüm saç derisi ciddi anlamda korunmalıdır. Kıyafet tercihleri bile bu süreçte tamamen buna yönelik olmalıdır.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç nakil işlemi baştan sona kişiden kişiye değişiklik göstererek tamamen naklin gerçekleştirileceği kişi ile alakalı ve kişiye özgü bir durumdur. Kaç adet Saç kökü etkileyeceğinden nakillerin alınacağı saç köklerinin bölgesinden Ne yapayım gerçekleştirileceği alan büyüklüğü hepsi saç ekim fiyatları doğrudan etkileyecek durumlardır.

https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.