Özel hastanelerde kan grubu kartı ne kadar?

Özel hastanelerde kan grubu kartı ne kadar?

Kan grubu kartının Türkiye'de gündeme düşmesi ile birlikte vatandaşlar nasıl alabileceklerini araştırmaya başladı. Peki Özel hastanelerde kan grubu kartı ne kadar?

Kan grubu kartının Türkiye'de gündeme düşmesi ile birlikte vatandaşlar nasıl alabileceklerini araştırmaya başladı. Kişilerin kan gruplarına ait bilgilerinin yer aldığı bu kartta olabilecek herhangi acil durumlarda kullanılması isteniyor. Gündeme düşmesi ile birlikte milyonlarca vatandaşın araştırdığı kan grubu kartlarına dair detaylar ise her zaman olduğu gibi Gürses Gazetesi adresinde yer aldı.

Sağlık alanında Türkiye'de yapılan iyileştirmeler ve yenilikler tüm hızıyla devam ediyor. Buna göre ise kişilerin kan grubu kartlarını nasıl alınabileceği merak ediliyordu. Kan grubu kartları aile hekimleri, özel hastaneler, kızılay ve devlet hastanelerinden kolay bir şekilde alınabiliyor.

Kan grubu kartları vatandaşların acil ihtiyaçlarında ise özel hastanelerden hızlı bir şekilde temin edilebiliyor. Özellikle devlet hastanelerinin ve aile sağlık hekimlerinin mesai saatleri içerisinde çalışması kişilerin acil ihtiyaçlarını gidermesi noktasında güçlük çıkarıyor. Bu noktada ise vatandaşlar özel hastaneden kan grubu kartlarını almak için ne kadar ödeyeceklerini araştırıyorlar.

ÖZEL HASTANE KAN GRUBU KARTI ÜCRETİ 2022

Vatandaşların acil ihtiyaçlarında merak ettiği konular arasında yer alan kan grubu kartlarına dair detaylar..

Özel sağlık kuruluşları üzerinden kişiler kan grubu kartı alabilmek için belirli bir ücret ödemek zorundadırlar. Özel sağlık kuruluşları bu işlem için belirli bir ücret talep etmekte. Farklı sağlık kurumlarında fiyat değişkenlikleri olabilmektedir.

2022 yılı itibariyle kişilerin kan grubu kartları alabilmek için en az 20 TL ve en fazla 50 TL gibi tutarda ödeme yapmaları gerekmektedir.

KAN GRUBU KARTI NE KADAR SÜREDE HAZIRLANIYOR?

Kişilerin kan grubu kartı alabilmeleri için belirli bir süre beklemeleri gerekiyor. Devlet hastanelerinde kartın hazır olması için ne kadar süre bekleneceği bilinmezken özel hastaneler ise açıklama yaptı.

Özel hastanelerde kan grubu kartı alabilmek için vatandaşlar 10 - 15 dakika kadar beklemeleri gerekiyor. Kişilerin kan grubu kartları hızlı bir şekilde hazırlanarak vatandaşa teslim ediliyor. Kan grubu kartı alabilmek için vatandaşların öncelikle ödeme yapmaları ve sonrasında kan testi örneği vermeleri gerekmektedir.

Bu işlemlerin hemen ardından özel sağlık kuruluşlarında ilgili hekimlere giderek kan grubu kartlarını temin edebilmektedirler.