Maymun Çiçeği Virüsü Belirtileri Nedir? Maymun Çiçeği Virüsü 12 Ülkede Görüldü!

Maymun Çiçeği Virüsü Belirtileri Nedir? Maymun Çiçeği Virüsü 12 Ülkede Görüldü!

Maymun çiçeği virüsü Sahra Altı Afrika ülkelerinde görülmeyen başlandı. Şuan da Dünya'nın 12 farklı ülkesinde vaka belirtileri açıklandı. Özellikle Amerika ve Avrupa kıtasında görülmeye başlandı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Maymun Çiçeği Virüsü Belirtileri Neler?

Maymun Çiçeği virüsü belirtileri, Covid-19 salgını ile neredeyse bire bir aynı semptomları göstermektedir. Kas, eklem, baş ve sırt ağrısı, karın bölgesi ve sırtta şişlik belirtiler arasında yer alır. Vücud genel sıcaklığı düşmeye başladığı anda alınan tedbir ile sıcaklık ortalama altında uzun süre kaldığı andan sonra kısa süre içinde belirli yerlerde özellikle avuç içi ve ayak tabanında döküntüler meydana gelmektedir. Ortaya çıkan döküntülerin tahmini 2 ila 3 hafta arasında iyileşeceği ifade edildi.

Dünya'nın iki yıldır Covid-19 ile mücadele ederken neredeyse bitme noktasına geldi. İnsanlar Covid bitti diye sevinirken, farklı bir salgın ortaya çıktı. Salgın Sahra Altı Afrika ülkelerinde ortaya çıktı. Salgının nasıl ortaya çıktığı hakkında hiç kimsenin net bilgisi bulunmamaktadır. Afrika ülkeleri tarih boyunca her zaman salgın hastalıklarına karşı tabiatlarından dolayı gelen direnç ve ortam yaşamlarından dolayı güçlü olmuşlardır. Fakat bir anda kimsenin beklemediği anda yıllar sonra Ebola ve AIDS gibi bulaşıcı hastalıklardan sonra farklı boyutta evrilen beklenmedik bir salgın daha ortaya çıktı. Salgının adı 'Maymun Çiçeği' peki şimdi Dünya ülkeleri salgına nasıl direnç uygulayacaklar, ne gibi politikalar izleyecekler insanların aklındaki tek soru budur. Çin'de 2019 Ekim ayı gibi Covid belirtileri ortaya çıktığında insanlar fazla ilgi göstermemiş ve önlem almamıştı. Aynı durum 'Maymun Çiçeği' salgınında da olacak mı yoksa ülkeler bir araya gelerek Küresel önlem mi alacak. Özellikle İngiltere'de son iki günde 8 vaka açıklandı. Avrupa'da 7 farklı ülkede 20 insanda belirtilerin tespit edildiği vaka sayıları açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından virüse karşı net önlem politika ve tedbirleri alınmadı. Açıklama gelmedi. İngiltere, Covid-19 ile mücadelesinde en büyük yara alan ülkelerden birisidir. Şuan da 'Maymun Çiçeği Virüsü' ile Avrupa ülkeleri arasında en fazla vaka sayısını açıklayan ülke konumundadır. İngiltere, Covid ile karşı karşıya kaldığı mücadelede geç hareket ettiği için üstesinden kalkamayacak sorunlar ile baş etmek zorunda kalmıştı. Avrupa ülkeleri ve Amerika ile ortak çalışmalar yürütmek istemektedir. Salgının özellikle ilk başta İngiltere, ardından Avrupa'ya daha sonra tüm Dünya'da yaygınlaşmaması adına gerekli tedbir ve önlemlerin alınacağı sağlık bakanlıkları düzeyinde zirve toplantısı gerçekleştirmek istediklerini açıkladılar.