Maymun Çiçeği Hastalığında Yeni Gelişme! Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı!

Maymun Çiçeği Hastalığında Yeni Gelişme! Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı!

Dünya genelinde vakaların ortaya çıkması ile birlikte acil durum toplantısı yapan Dünya Sağlık Örgütü'nden ilgi çekici açıklamalar geldi. Maymun Çiçeği hastalığının belirtileri ve hastalığın bulaşma yolları haberin devamında...

Yavaş yavaş pek çok ülkede görülmeye başlanan maymun çiçeği hastalığı tüm dünyayı endişelendirmeye başladı. Ülkelerden teker teker vaka haberleri gelirken, dün Dünya Sağlık Örgütü'nün acil bir şekilde toplantı yapılmasına karar verildi. Bu toplantının nasıl geçeceği tüm dünya tarafından merak edilmeye başlandı. Hastalığın giderek yayılmasının ardından insanların endişeye kapılması ile birlikte toplantı yapılarak hastalık hakkında detaylı görüşüldü. İşte detaylar...

Maymun Çiçeği Belirtileri

Maymun Çiçeği hastalığında ilk tanının konulabilmesi için ilk 7 ve14 günün gözlem süresi olarak verilmesi gerektiğinin oldukça önemli olduğu söylendi. Bunun yanı sıra vücutta tespit edilecek pek çok belirtinin de görülebileceği bir diğer açıklamalardandı. İşte Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri;

  • Baş ağrısı
  • Titreme
  • Ateş
  • Yorgunluk
  • Kas güçsüzlüğü
  • Vücutta belirli bölgelerde şişme

Vücutta görülen bu şişmelerin lenf düğümlenmelerine bağlı olduğu bir diğer açıklamalardandı. Şişmiş lenf düğümlenmelerinin Maymun Çiçeği hastalığının en büyük belirtilerinden biri olduğu açıklandı. Bu nedenle vatandaşların bilinçli olmasında son derece fayda olduğu belirtildi.

Bu temel belirtilerin yanı sıra daha farklı belirtiler de görülmektedir. Bu şişmelerin ardından ağız içi, avuç içi ve ayak tabanlarında döküntü görülmeye başlanmaktadır. Bu döküntüler yüzde ve vücutta devam ederken ağrılı bir süreç başlar. Kabarıklar kırmızı ve sıvı dolu şeklindedir. Oldukça acı veren bu çiçeklerin insan vücudunda görülme evreleri adım adım bu şekilde açıklanmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü acil durum toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıda hastalık ile ilgili tüm detaylar konuşulurken, toplantının sonunda tüm insanlığı ilgilendiren açıklamalar yapıldı. Özellikle Maymun Çiçeği hastalığının nasıl yayıldığı merak ediliyordu. Dünya Sağlık Örgütü hastalığın nasıl bulaştığını açıkladı.

Maymun Çiçeği Nasıl Bulaşır? Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı!

Maymun Çiçeği hastalığının onaylanmış 100 vakayı geçmesinin ardından Dünya Sağlık Örgütü acil bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda hastalığın Avrupa'da git gide yayılabileceğini ve festival, parti gibi toplu alanlarda yayılma hızının artacağını söyleyen DSÖ, hastalığın yayılma şekli hakkında da bilgi verdi.

Temas ile bulaşan hastalığın bulaşma yolları ile ilgili yeni bir bulgu olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar Maymun Çiçeği hastalığının cinsel yolla bulaştığına dair bulguların olduğuna dair uyarılarda bulundu. Hastalık ile ilgili daha araştırmalar sürerken, detaylı açıklamalar geldikçe gursesgazetesi.com'da yer alacak.