Kudret narı meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor! Kudret narı meyvesi nasıl tüketilir

Kudret narı meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor! Kudret narı meyvesi nasıl tüketilir

Tropikal meyveler arasında en şifalılarından biri olarak bilinen kudret narının nasıl yenildiği halk arasında öğrenilmek istenen bilgiler arasında yer alıyor. Peki kudret narı nasıl tüketilir? Kudret narının pek çok farklı faydası da bulunuyor…

Tropikal meyvelerden biri olarak karşımıza çıkan kudret narının pek çok farklı faydası olduğu belirtilmektedir. Sindirim sistemine büyük yararları olan kudret narı Türkiye’de Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Lif, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bu meyve pek çok hastalığın tedavisinde de öneriliyor. Bu meyveden tüketerek faydalarını almak isteyenler ise nasıl tüketildiğini merak ediyorlar.

Kudret Narının Faydaları Nedir?

İlk olarak sindirim sisteminde meydana gelebilecek olan pek çok hastalığın ve rahatsızlığın engellenmesinde ve tedavi edilmesinde kudret narı kullanılmaktadır. Aşağıdaki kısımda kudret narının insan bedenine olan faydaları yer alıyor.

  • Sindirim sisteminin daha düzenli ve sağlıklı çalışmasına yardım eder.
  • Mide ve barsak rahatsızlıkları üzerinde hem önleyici hem de tedavi edici özellikleri vardır.
  • Barsak tembelliği, reflü, ülser ve kabızlık tedavilerinde, oldukça önemli katkı yapar.
  • Antibiyotik özelliği olduğundan sindirim sistemindeki bakteri ve enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
  • Ciltte oluşan yanık ve yaraların hızlı iyileşmesine yardım eder.
  • Cilt hastalıklarının (sedef ve egzama gibi) tedavisine yardım eder.
  • Karaciğer sağlığına iyi gelir
  • Şeker hastalarına tavsiye edilir. (kan şekerini düzenleyici özelliğinden dolayı)
  • Tümörlerin oluşmasını ve büyümesine engel olduğundan, kanser tedavisine yardımcı olur.
  • Hücrelerin yenilenme hızını arttırır.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım eder.

Diğer yandan kudret narı üreme organıyla alakalı hastalıklara sahip olan kadınların tedavi edilmesinde de kullanılmaktadır. Guatr tedavisinde de kullanılan bu meyve aynı zamanda varis ve romatizmal rahatsızlıklarda da katkı sağlamaktadır.

kudret-nari-nedir.webp

Kudret Narı Nasıl Tüketilir?

Kudret narı taze meyve ya da macun şeklinde tüketilebilmektedir. Taze meyve olarak tüketme imkanına sahip olan kişilerin meyveyi ezerek püre şeklinde getirmesi gerekmektedir. Sabah vakitleri aç kana 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmesi tavsiye edilir.

Macun olarak tüketilirken ise iki yöntem izlenebilmektedir. İlk yöntemde ezilen meyvenin bir bardak bal ile karıştırılması ve bir ay kavanozda saklanması söz konusudur. İkinci yöntemde ise bal yerine bir bardak zeytinyağı içinde 6 ay bekleterek tüketilmesidir. Bekleme süreleri ardından sabahları aç kana 1 tatlı kaşığı tüketilmesi gerekmektedir.

Kudret Narının Tüketimiyle İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Kudret narının tüketilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken durumlardan biri adet döneminde ve emzirme döneminde olan kadınlar ile düzenli olarak ilaç kullananların tüketmekten uzak durması gerektiğidir. Aynı zamanda sadece belirtilen miktarlarda kullanılması büyük önem arz etmektedir. Fazla kullanım sindirim sistemi ile ilgili problemlerin yaşanmasına neden olabilmekte ve karaciğerde rahatsızlıklar yaşanmasına neden olabilmektedir.