Kan grubu kartı nereden alınır? Kan grubu kartı nasıl alınır?

Kan grubu kartı nereden alınır? Kan grubu kartı nasıl alınır?

İnsanların kan grubunun yer aldığı kan grubu kartları son günlerde sık bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki Kan grubu kartı nereden alınır? Kan grubu kartı nasıl alınır?

İnsanların kan grubunun yer aldığı kan grubu kartları son günlerde sık bir şekilde araştırılmaya başlandı. Kan grubunun ne olduğunu bilmesi adına bir kurum tarafından kişiye verilen resmi ve bilgi dolu kan grubu kartları geçtiğimiz senelerde yürürlüğe girmişti.

Kan grubu kartı üzerinde kişiye ait adres bilgileri ve kimlik bilgileri, kan grubu bilgileri yer almaktadır. Ehliyet, pasaport ve iş başvuruları gibi yerlerde artık resmi olarak talep edilen evraklarda yer alan kan grubu kartına dair detaylar ise Gürses Gazetesi adresinde yer aldı. Peki kan grubu kartı nedir, kan grubu kartı nasıl alınır, kan grubu kartı nereden alınır gibi soruların yanıtı Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

KAN GRUBU KARTI NEDİR?

Kan grubu kartı geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyeti tarafından çıkartılan sağlık bilgilerinin yer aldığı bir karttır. Bu kart içerisinde kişinin adres, kimlik ve kan grubu bilgileri yer almaktadır.

KAN GRUBU KARTI NEDEN İSTENİR?

Kan grubu kartları Türkiye'de artık genel olarak iş başvurularında, spor ve sağlık alanlarında talep edilen resmi evrak haline geldi. Kişilerin kan grubu kartlarını alması ve yanlarında taşıması isteniyor. İhtiyaç halinde ise kişilerin kan grubu kartı alabilmeleri adına çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurması gerekmektedir.

KAN GRUBU KARTLARI NEREDEN ALINIR?

Kan grubu kartlarına ilişkin nasıl alınacağı ise Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor. Kişilerin kan grubu kartlarını alabilmeleri için gerekli kurumlar ise şu şekilde:

  1. Aile hekimleri
  2. Kızılay
  3. Özel poliklinikler
  4. Devlet hastaneleri

Bir sağlık kurumuna gidildiğinde kan grubunuzu öğrenmek istediğinizi söyledikten sonra kan grubu kartı da istediğinizi söylemeniz yeterlidir. Bu işlemlerin sonrasında ise sağlık kurumu sizlerden kan örneği alacaktır. Kan grubunuzun netleşmesinin ardından onaylı bir belge olarak bilinen kan grubu kartını rahat bir şekilde temin edebilirsiniz.

Eğer bir kişi kan grubu kartına acil bir şekilde ihtiyacı var ise özel hastaneler ve özel sağlık kuruşlarından hızlı bir şekilde alabilirler. Devlet hastaneleri ya da aile hekimlerinde bu süreç biraz uzun ve farklı şekilde işlemektedir.

Kan grubu kartlarınızı en hızlı özel hastaneler ve devlet hastanelerinde çalışan hekimlerden alabilirsiniz.