Kabızlık Problemi Yaşayanlar, Bu Haber Tam Size Göre! Akşamdan Suya Koyun, Sabaha Bağırsaklarınızı Çalıştırsın!

Kabızlık Problemi Yaşayanlar, Bu Haber Tam Size Göre! Akşamdan Suya Koyun, Sabaha Bağırsaklarınızı Çalıştırsın!

Toplumun her kesiminin zaman zaman mücadele etmek zorunda olduğu kabızlık problemine ilişkin yeni bir araştırma ortaya çıktı. İşte kabızlık problemlerine iyi geldiği kanıtlanmış olan yeni araştırmanın içeriğine ilişkin ayrıntılar…

Kabızlık, birçok kişinin yaşadığı sağlık problemlerinden biridir. Müdahale edilmediği takdirde ciddi bağırsak problemlerine sebep olabilecek bu rahatsızlığın kesin çözümünün olup olmadığı, gündelik hayat akışı içerisinde kabızlık ile mücadele etmeye çalışan kişiler tarafından sıklık ile merak edilmektedir.

Kabızlığın kesin bir çözümünün olup olmadığı, kabızlığa sebep olan faktörlerin araştırılması sonucunda karar verilecek bir durumdur. Ancak herhangi bir ek rahatsızlıktan ötürü kaynaklanmayan kabızlık için bazı doğal çözüm yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında ise herkes tarafından bilinen kayısı meyvesi gelmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise kayısının direkt olarak yenmesinin, kabızlığa çare olmadığıdır. Kayısının kabızlık tedavisinde ki tüketim şeklinin nasıl olması gerektiği, uzmanlar tarafından açıklanmıştır.

Kabızlığın Nedenleri

Kabızlık problemleri çoğu zaman yanlış beslenme düzeni, az sıvı tüketimi gibi sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Ayrıca yanlış ve sık ilaç kullanımları da kabızlığa neden olabilmektedir. Bu problemi tetikleyen en önemli unsurlardan birisi de gündelik hayatın stresidir. Müdahale edilmeyen kabızlık problemleri makat çatlaklarına, basura ve birtakım farklı hastalıklara da sebep olabilmektedir. Bu neden ile doğru zamanda yapılan kabızlık müdahaleleri, kişisel sağlığın korunması açısından oldukça önemlidir.

Kabızlık Tedavisinde Kayısının Kullanımı

kayisi.jpg

Kabızlık problemlerinin tedavisinde birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. Doktor kontrolünde olmayan veya herhangi bir ek rahatsızlıktan kaynaklı olarak ortaya çıkmamış olan kabızlık problemleri için bazı takviyeler alınmaktadır. Özellikle yararlı bakterilerin artması amacı ile Probiyotik kullanımlarının kabızlık üzerinde oldukça önemli bir rolü bulunmaktadır.

Kabızlık tedavisinde kullanıldığı bilinen bir diğer doğal yöntem de kayısı kullanımıdır. Ancak bilinenin aksine kayısının yenerek tüketilmesi, doğrudan kabızlık üzerinde etkili değildir. Kabızlığın ortadan kalkması ve bağırsakların çalıştırılması için bir bütün kayısının bir gece önceden suda bekletilmesi ve sabah aç karna suyun içilerek kayısının da yenmesi gerekmektedir.

Kayısı Çekirdeklerine Dikkat!

Kayısı çekirdeğinin içerisinde zehirli bir maddenin olduğu göz ardı edilmemesi gereken bir gerçektir. Bu neden ile özellikle çocukların kayısı çekirdeğini çiğnemeleri engellenmelidir.