Japon bilim insanlarından ilginç çalışma! “Libidosu düşük olan erkeklerin, kansere yakalanma olasılıkları daha yüksek!”

Japon bilim insanlarından ilginç çalışma! “Libidosu düşük olan erkeklerin, kansere yakalanma olasılıkları daha yüksek!”

Japonya’da yürütülen bilimsel bir çalışmanın sonuçları yayınlandı. 10 yıl boyunca yürütülmüş olan çalışmanın sonuçları, herkesi şaşırttı. İşte ilginç araştırmaya ilişkin detaylar…

Birey ve toplum sağlığı temalı birçok çalışma yürüten bilim insanları, özellikle son 3 yıldır aramızda dolaşan koronavirüs salgının sonra çalışmalarına hız kazandırdı. Dünya genelinde bilim insanları tarafından yürütülen çalışmalar hem vatandaşlar hem de diğer uzmanlar tarafından yakından takip edilmeye devam edilirken farklı konularda yürütülen çalışmaların sonuçları da tıp dünyası ile paylaşılmaya devam ediyor. Bu kapsamda yürütülen son bilimsel çalışmalardan birine ilişkin açıklama, Japonya’dan geldi.

Japonya’da Yamagata Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen bir çalışmada, 20 bini aşkın erkek ve kadın bireyler, 10 yıl boyunca gözetim altında tutuldu. Bilim insanlarının çalışma sonuçlarında erkek bireylere ilişkin ulaştıkları veriler, herkesi şaşkına çevirdi.

LİBİDONUN KANSERE ETKİSİNİ ARAŞTIRDILAR!

japon-bilim-insanlarindan-ilginc-calisma-libidosu-dusuk-olan-erkeklerin-kansere-yakalanma-o-2.jpg

Yamagata Üniversitesi araştırmacıları, 8 bin 588’i erkek 12 bin 411’i ise kadın olmak üzere 20 bini aşkın birey üzerinde bir çalışma yürüttü. Cinsel dürtü eksikliği ile erken ölüm riski arasında bir bağlantı olup olmadığını araştıran bilim insanları, bu kapsamda ilgili bireyleri 10 yıllık tıbbi kayıtlarını inceledi.

Libido ve ölüm kavramları arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığını ortaya koyan ilk araştırmayı yürüten bilim insanları, libidosu düşük olan 40 yaş üstü erkeklerin kanserden ölme olasılıklarının yaklaşık olarak 2 kat, kalp hastalıklarından ölme ihtimallerinin ise yaklaşık olarak 1,5 kat daha fazla olduğunu ifade etti. Kadınlarda libido ile erken ölüm riskine ilişkin bir bağlantı bulunamadı.

BULGULARI PAYLAŞTILAR!

Erkekler düşük libido ile erken ölüm riski arasında bir bağlantı olduğu sonucuna ulaşan Japon bilim insanları, bu grupta yer alan erkeklerin sağlıksız bir yaşam tarzına meyilli olduklarını ifade etti. Alkol tüketen, şeker hastalığına ve psikolojik sorunlara yatkın olan erkeklerin libidosunun düşük olması, bilim insanlarının bu tezlerini doğrular nitelikte oldu.

Libido ile erken ölüm riski arasında bir bağlantının daha net bir şekilde kurulabilmesi açısından daha fazla araştırma yapılması gerektiğine dikkat çeken bilim insanları, bu çalışmaları bilim dünyasını şaşırtmayı başardı.