İl Sağlık Müdürü Oruç'tan endişelendiren açıklama! Vakalar yüzde 50 arttı! Süper grip alarmı verildi!

İl Sağlık Müdürü Oruç'tan endişelendiren açıklama! Vakalar yüzde 50 arttı! Süper grip alarmı verildi!

Son dönemlerde artan solunum enfeksiyonu vakalarına ilişkin yeni bir açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, halkı uyardı. İşte endişelendiren o açıklama…

Aşıların bulunması ve tedbirlerin genişletilmesi ile birlikte kısmen kontrol altına alınan ancak halen bulaş hızı yüksek olan Omicron varyantı ile aramızda bulunmaya devam eden koronavirüs, beraberinde farklı rahatsızlıkların da ortaya çıkmasına sebep oldu. Salgının ilk yılında zorunlu tutulan maske kullanımının mevsimsel enfeksiyonlara karşı oluşturulmuş olan bağışıklıkları düşürdüğünü ifade eden bilim insanları, son dönemlerde bu durumun zararlarının daha da fazla ortaya çıktığını belirtti.

Özellikle ekim ayından bu yana solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanan hasta sayısının oldukça arttığına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun yeni bir salgın olarak görülmesi gerektiğini ifade etti. Yaşları küçük olan çocuklara ve ileri yaşlı bireylere daha çok etki eden yeni salgınlara karşı önemli uyarılarda bulunan isimlerden birisi de Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç oldu. Oruç, güncel duruma ilişkin önemli bilgiler verdi.

“YÜZDE 50 ORANINDA ARTTI!”

il-saglik-muduru-oructan-endiselendiren-aciklama-vakalar-yuzde-50-artti-super-grip-alarmi-v-2.jpg

Ülke genelinde solunum sistemi enfeksiyonundan kaynaklı olarak vaka sayılarının arttığı ve özellikle çocuk yoğun bakımlarının dolduğu ifade edilirken konuya ilişkin bir açıklama da Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç’tan geldi. Oruç, vakaların acil servislere yansıma oranlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Özellikle son 3 aydır şehrimizde solunum sistemi enfeksiyonu kaynaklı şikayetlerin arttığını görüyoruz. 3 aylık süreyi kapsayan dönem içerisinde il genelinde acile yapılan başvuru sayısı yüzde 30 oranında arttı. Solunum sistemi enfeksiyonu şikayetleri ise yüzde 50 oranında artış gösterdi. Şu an her 10 hastadan 4’ü bu grupta yer alıyor.”

UYARILARDA BULUNDU!

Solunum sistemi enfeksiyonu olarak adlandırılan grip ve soğuk algınlığı durumlarının şu an resmen koronanın yerini aldığını ifade eden Oruç, semptomların önceki yıllara göre daha uzun ve daha ağır seyrettiğini belirtti. Hasta popülasyonunun büyük bir kısmını çocukların oluşturduğuna dikkat çeken Oruç, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu: “Soğuk algınlığı geçiren boğaz ağrısı, öksürük ve ateş gibi semptomlardan şikayet eden aile bireylerinin, kendilerini izole etmeleri gerekmektedir.”