Uzmanlar uyarıyor! Bu yiyecekleri sakın buzdolabında saklamayınız

Uzmanlar uyarıyor! Bu yiyecekleri sakın buzdolabında saklamayınız

Bazı yiyeceklerin buzdolabında saklanmaması ve dışarıda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Hangi yiyecekler buzdolabında saklanmaz, hemen herkes bu yanlışa düşer ve buzdolabına koyulmaması gereken yiyecekleri dışarıda bekletmesi gerektiğini bilmemektedir.

Alınan yiyeceklerin uzun süre kullanılır olabilmesi için buzdolabına koyulabilmesi gerekmektedir. Ancak bazı yiyeceklerin buzdolabına atılmaması gerekmektedir. Bu yiyecekleri buzdolabı koruyamamaktadır. Bundan dolayı raf ömrü uzatılmak istenen yiyeceklerin buzdolabına koyulmaması gerekmektedir.

Hemen herkes bazı ürünleri buzdolabına koyma yanlışına düşmektedir. Bu yiyeceklerin soğuğa bırakılması raf ömrünüz azaltmaktadır. Buzdolabında saklanmaması gereken ürünler şunlardır:

Ekmek

Buzdolabına koyulmaması gereken yiyeceklerin başında ekmek gelmektedir. Ekmek bazı kişiler tarafından bayatlığını kaybetmemesi için buzdolabına koyulmaktadır. Ancak uzmanlara göre buzdolabına koyulan ekmek, nemden dolayı kısa bir süre içerisinde küflenmektedir.

Turunçgiller

Portakal, mandalina ve limon gibi turunçgillerin buzdolabı yerine mutfak raflarında bekletilmesi gerekmektedir. Bu sayede hem lezzeti hem de vitamini muhafaza edilebilmektedir.

Sarımsak ve Soğan

Sarımsak ve soğanın daha uzun süre yaşaması için serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Ancak bu yer buzdolabı olmamalıdır. Buzdolabı sarımsak ve soğanın kısa süre içerisinde küflenmesine neden olmaktadır.

Yumurta

Bazı kişiler buzdolabında saklanmasını önerirken bazı uzmanlar da mutfak raflarında bekletilmesini önermektedir. Yumurtalar satın alındığındaki kabın dışına çıkartılmamalıdır. Bu sayede yumurtaların tazeliği korunabilir.

Patlıcan

Patlıcan buzdolabında bekletmek için uygun değildir. Patlıcan buzdolabında bekletilirse hızlı bir şekilde yumuşar. Patlıcanın uzun süre taze kalması için buzdolabında saklanmaması gerekir.

Zeytinyağı

Zeytinyağı buzdolabında bekletilirse soğuktan dolayı katılaşır ve yağın yüzeyinde beyaz parçacıklar oluşur. Ayrıca Zeytinyağının direk olarak güneşle temas ettirilmemesi gerekmektedir. Zeytinyağının oda sıcaklığında karanlık bir ortamda muhafaza edilmesi gerekir.

Domates

Buzdolabına koyulan domates lezzetini kaybeder ve tatsız olur. Ayrıca buzdolabındaki düşük ısı domatesin olgunlaşmasını da engellemektedir. Bundan dolayı domatesler suyunu kaybeder.

Salatalık

Salatalıkların buzdolabında en fazla üç gün kadar kalması gerekmektedir. Soğuk salatalıkların hızlı bir şekilde çürümesine neden olmaktadır. Salatalıkların taze kalması için mutfak raflarında muhafaza gerekmektedir.

Bal ve Pekmez

Balın oda sıcaklığında ve karanlık bir ortamda tutulması gerekir. Buzdolabına koyulursa kristalize olur ve üzerinde tortular meydana gelir.

Çilek

Çilek eğer yıkanmamışsa buzdolabına koyulabilir. Ancak yıkanmış çileklerin buzdolabına koyulması küflenmeye neden olacaktır.

Çikolata ve Türk Kahvesi

Çikolata buzdolabına koyulursa tadı ve yapısında değişmeler meydana gelir. Aynı şekilde Türk kahvesinin de buzdolabına koyulmaması gerekmektedir.