Dünya Sağlık Örgütü Resmen Açıkladı! O Semptoma Sahipseniz Kanser Olabilirsiniz! Acele Edin, Geç Kalmayın!

Dünya Sağlık Örgütü Resmen Açıkladı! O Semptoma Sahipseniz Kanser Olabilirsiniz! Acele Edin, Geç Kalmayın!

Her yıl milyonlarca kişinin yaşamını tehdit eden kanser çeşitlerine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, kanserin göz ardı edilen belirtileri duyuruldu. İşte Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklaması...

Kişisel sağlığın korunması, pek çok farklı etkene bağlıdır. Bu etkenlerden birine önem verilmemesi, doğal akışında devam eden sağlıklı yaşamın hızlı bir şekilde sekteye uğramasına sebep olabilir. Bu kapsamda toplumda sıklık ile gözlenen rahatsızlıkların başında gelen kanser çeşitleri, artık gribal enfeksiyon sıklığında ortaya çıkmaktadır. Vatandaşlar, ilgili rahatsızlıkları geç fark ederek belki de önlenmesi mümkün olan semptomların ilerlemesine ve sonuçta ne yazık ki canlarına mal olmasına yol açabilmektelerdir.

Kanserin türleri ve her bir türe özgü ayrı semptomları bulunmak ile birlikte, vücudu etkisi altına alan kötü hücrelerin temelde ortaya çıkardığı ilk belirtiler genellikle aynıdır. Bu konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü, aslında kanser çeşitlerinin mutlaka kendilerini belli ettiklerini ancak vatandaşların basit belirtileri kanser olarak düşünemedikleri için teşhis konulmasında geç kaldıklarını bildirdi. Bu kapsamda vatandaşları uyaran Dünya Sağlık Örgütü, kanser çeşitlerinin semptomlarını sıraladı.

Vatandaşların Korkulu Rüyası Kanser!

Kanser, özellikle son yıllarda tüketilen yiyeceklerin değişen içeriklerine, beslenme düzenlerine, gündelik hayatın stresine ve elbette ki sabit olan genetik aktarıma bağlı olarak sıklık ile gözlenen bir rahatsızlık haline geldi. Hemen hemen her gün dünya genelinde belki de milyonlarca kanser vakasının kaydedildiği günümüzde, kansere yakalanmak gribe yakalanmak ile eşit oranda seyreder oldu. Bu noktada kelimesini duyunca dahi tedirgin olan bireyler, kanserden korunmak için araştırmalar yapmaya başladılar.

Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı!

bu-hastaliklara-dikkat-gec-tespit-edilmeleri-durumunda-kisirliga-yakalanabilir-kanser-tedavisi-gormek-zorunda-kalabilirsiniz.webp

Dünya Sağlık Örgütü, basit gibi görünen ancak kanserin habercisi olabilecek olan bazı semptomları şu şekilde sıraladı:

  • Aniden başlayan göğüs hırıltısı
  • Geçmeyen göğüs ağrısı ve öksürük
  • Devamlı yüksek ateş
  • Yutkunma zorlukları
  • Lenf bezlerinde şişlik
  • Vücutta morluklar
  • Dışkıda kan

Acilen Doktora Gidin!

Dünya Sağlık Örgütü, yukarıda belirtilmiş olan semptomlardan herhangi birinin gözlenmesi durumunda doktora başvurulması ve erken teşhisin hayat kurtardığının unutulmaması gerektiğini bildirdi.