Diş Lekeleri Neden Oluşur? Lazerli diş beyazlatma işlemi nasıl ve nerede yapılır?

Diş Lekeleri Neden Oluşur? Lazerli diş beyazlatma işlemi nasıl ve nerede yapılır?

Günümüzde pek çok kişi dişlerinin beyaz olmamasından şikayetçi olmaktadır. Bu şikayette bulunanlar lazerle diş beyazlatma yönetimine gidebilmektedirler. Peki lazerli diş beyazlatma işlemi nerede, nasıl yapılır? Diş beyazlatmak artık çok basit…

Günümüzde pek çok kişi dişlerinin beyaz olmamasından şikayet etmektedir. Her ne kadar dişlerini fırçalasa bile dişleri sarı kalan vatandaşlar dişlerini nasıl beyazlatabilecekleri konusunda araştırmalar yapmaktadırlar.

Diş Lekeleri Neden Oluşur?

Diş lekeleri yaşın ilerlemesi ile beraber kendini göstermeye başlamaktadır. Aynı zamanda dişlerde sararma da meydana gelmektedir. Bu değişimlerin kendini göstermesinde boyalı gıdaların tüketilmesi ve sigara tüketilmesi de etkili olmaktadır. Bir şekilde görülen dişlerdeki bu renk değişimleri günümüz teknolojisinde diş hekimleri tarafından yapılan lazer destekli diş beyazlatma uygulamaları ile giderilebilmektedir.

Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma uygulamalarında diş yüzeylerine kimyasal bir jel sürülür. Ardından lazer uygulaması yapılır ve dişlere herhangi bir zarar vermeden beyazlatılması mümkün olmaktadır. Ancak uygulamanın kesinlikle diş hekimleri gözetiminde yapılması gerekmektedir. Aşağıdaki kısımda lazerle diş beyazlatma uygulamasının adımları yer almaktadır.

  • Öncelikle diş hekimine dişler fırçalanarak gidilmesi gerekmektedir.
  • Uygulamanın başlamasından önce diş yüzeyindeki plak birikintileri temizlenir.
  • Diş etlerinin zarar görmemesi için bu bölgeleri koruyacak bir jel sürülür.
  • Diş yüzeyine ise farklı bir jel sürülür.
  • Belirli aralıklarla lazer uygulamasına başlanır.
  • Yeterli beyazlığa ulaşıldığında uygulama sonlandırılır.

Lazer uygulaması sonrasında 1 gün süreyle çay, kahve ve sigara tüketilmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde dişlerde hızlı bir şekilde yeniden renk değişimi gözlemlenmektedir.

Lazer Uygulaması Güvenli midir?

Diş beyazlatmada kullanılan lazer uygulamasının hiçbir riski bulunmamaktadır. Gerekli işlemler doğru bir şekilde gerçekleştirildiği takdirde dişlerde ya da diş etlerinde yıpranma meydana gelmeyecektir. Diğer yöntemlerde dişlere ve diş etlerine zarar verilebilmektedir.

Lazerle Diş Beyazlatma Kimlere Yapılmaz?

Kimi vatandaşların özel sağlık durumları sebebiyle bu yönteme başvurmaları önerilmemektedir. 18 yaşından küçükler, hamileler ve diş eti çekilmesi olan kişilerin bu uygulamaya başvurmamaları gerekmektedir.