Diş Ağrısı Yaşayanlar Dikkat! Uzmanlar Diş Ağrısında Yapılması Gerekenleri Tek Tek Açıkladı

Diş Ağrısı Yaşayanlar Dikkat! Uzmanlar Diş Ağrısında Yapılması Gerekenleri Tek Tek Açıkladı

Diş ağrısının nedenleri ve nasıl geçeceği ile ilgili tüm bilgileri sizler için yazımızda hazırladık. Sizler de diş ağrısı yaşadığınız durumlarda bu işlemleri yaparak ağrıdan kurtulabilirsiniz.

Diş ağrısından kurtulmak için kişilerin başvurabilecekleri oldukça fazla yöntem vardır. Bu yöntemlerden bazıları doğal yollar ile evde yapılmaktadır. Diş ağrısından kurtulmanın en garanti ve sağlıklı yolu kişinin bir diş doktoruna giderek muayene olması ve diş doktoru tarafından verilen tedaviye uymasıdır. Aksi takdirde son derece zorlu bir süreç geçirilebilir.

Diş ağrıları genel olarak hayat kalitesini son derece düşüren bir problemdir. Diş ağrısı kişileri uykusundan edebilir ve hayat kalitesini ciddi manada düşürebilir. Bu nedenle de tedavi edilmesi gereklidir.

Bazı durumlarda aniden kişiye gelen ve oldukça zorlayıcı olan diş ağrıları, evde yapılacak olan doğal işlemler sonucunda hafifletilebilir. Bu işlemlerden bazıları ve açıklamaları yazının devamında verilmiştir.

Diş Fırçalama ve Diş İpi

Diş fırçalama ve diş ipi en yaygın olarak diş ağrısına sebep olan yemek artıklarını tam olarak diş aralarından temizler ve bu sayede kişilerin ağrılarını azaltır. Bazı durumlarda bu yemek artıklarından kurtulmak ile birlikte diş ağrısından da kurtulmuş olunur. Diş fırçalarken ve diş ipi kullanırken kişiler dikkatli davranmalı ve özenli bir şekilde narince dişlerini fırçalamalıdırlar.

Tuzlu ya da Sirkeli Su

Tuzlu ya da sirkeli su diş ağrılarının başlıca sebebi olan iltihapların giderilmesinde aktif olarak önemli rol oynar. Antiseptik özelliklere sahip olan tuzlu ya da sirkeli su, iltihapların azalmasını sağlayarak ağrıyı da keser. Gargara şeklinde kullanılabilir.

Karbonat

karbonat.jpg

Karbonat tıpkı tuzlu ya da sirkeli su gibi iltihaplı bölgenin acısının azaltılmasında rol alır. Kişiler isterler ise 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı karbonat atıp bol su ile gargara yapabilirler, isterler ise de ağrıyan bölgenin üzerine karbonat koyarak bekleyebilirler.

Buz Terapisi

Buz terapisi diş ağrılarını hafifletmek için kullanılan bir diğer yöntemdir. Buz torbası alınarak ağrıyan yere konulur. Bu sayede o bölge uyuşarak diş ağrısının hissedilmemesi sağlanır. Buzlar eriyene kadar beklenmelidir.