Çocuklarınız büyük bir tehlike altında olabilir! Bu besini kahvaltı sofralarınızdan uzak tutun!

Çocuklarınız büyük bir tehlike altında olabilir! Bu besini kahvaltı sofralarınızdan uzak tutun!

Asla atlanmaması gereken bir öğün olarak bilinen kahvaltı için uzmanlardan uyarı geldi. Bilim insanları hemen hemen herkesin sofrasında bulunan mısır gevreklerini inceledi. İşte ayrıntılar…

Sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesi kuşkusuz ki sağlam bir genetik geçmişinden gelmektedir. Aile geçmişlerinde genetik hastalıklara rastlanmayan kişilerin, hastalık öyküsü bulunan bir aileye sahip olan kişilere göre daha sağlıklı bir yaşam sürdürdüklerini söylemek mümkündür. Ancak burada kişinin yaşayış biçimi de oldukça önemlidir. Nitekim genetik olarak bazı hastalıklara yatkın olmasına rağmen uyku ve beslenme düzenine dikkat eden birçok birey, genetik olarak hastalıklara yatkınlık oranları düşük olan ancak dengeli beslenmeyen, kötü alışkanlıklara sahip olan ve düzenli uyumayan bireylere göre daha sağlıklı bir hayat sürdürebilir.

Yapılan bilimsel çalışmalara bakıldığı zaman kişisel sağlığın muhafaza edilmesinin ve kötüye giden sağlık tablosunun iyiye çevrilmesinin başlıca etkenleri arasında yeme- içme alışkanlıkları olduğunu görmek mümkündür. Bu kapsamda özellikle günün ilk ve temel öğünü olarak değerlendirilen kahvaltı öğününe dikkat çeken uzmanlar, yoğun ve stresli geçecek olan güne hem mental hem de fiziksel olarak hazır olabilmek için bu öğünün atlanmaması gerektiğini belirtti.

Kahvaltıda tüketilen içeriklerin kahvaltı yapmaktan çok daha önemli olduğunu belirten uzmanlar, bu kapsamda yürüttükleri son çalışmalardan birinin sonuçlarını yayınladı. Küçükten büyüğe her bireyin kahvaltıda sıklık ile tercih ettikleri mısır gevreklerine dikkat çeken uzmanlar, sanıldığının aksine çeşidi olur ise olsun mısır gevreği tüketmenin oldukça büyük sağlık problemlerine sebep olabileceğini belirtti.

LİF ORANI DÜŞÜK!

cocuklariniz-buyuk-bir-tehlike-altinda-olabilir-bu-besini-kahvalti-sofralarinizdan-uzak-tutun-2.jpg

Gündelik hayatın koşuşturmasına yetişebilmek adına güne hızlı başlamak isteyen bu sebep ile de hem çocukları hem de kendileri için kimi zaman meyveli kimi zaman ise ballı- cevizli mısır gevrekleri hazırlayan ebeveynler için uzmanlardan uyarı geldi. Yüzlerce çeşidi bulunan mısır gevreklerine karşı açıklama yapan uzmanlar, sanılanın aksine mısır gevreklerinde lif oranının oldukça düşük olduğuna ve bu yüzden de tokluk hissi vermediğine dikkat çekti.

İÇERİKLERİNE DİKKAT!

Mısır gevreklerinde koruyucu madde bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, renklendirici ve fruktoz içeriklerine de değindi. Bu içeriklerin her birinin kolesterol ve diyabet hastalıklarının yanı sıra kalp hastalıklarını da tetiklediğini belirten uzmanlar, “uzak durun” çağrısı yaptı.