Bu Hastalıklara Dikkat! Geç Tespit Edilmeleri Durumunda Kısırlığa Yakalanabilir, Kanser Tedavisi Görmek Zorunda Kalabilirsiniz!

Bu Hastalıklara Dikkat! Geç Tespit Edilmeleri Durumunda Kısırlığa Yakalanabilir, Kanser Tedavisi Görmek Zorunda Kalabilirsiniz!

Dünya genelinde gözlenen cinsel hastalıklara dahi uyarı yapıldı. Geç tespit edilmeleri durumunda birçok farklı hastalığı da beraberlerinde getirebilen cinsel rahatsızlıkların listesi, belli oldu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından paylaşılan cinsel rahatsızlık verileri, şaşkına çevirdi. Edinilen bilgilere göre kişisel sağlığın korunması konusunda önemli bir yere sahip olan cinsel yaşamın, dikkat edilmediği takdirde farklı rahatsızlıklara da sebep olabileceği öğrenildi.

Her Yıl 374 Milyon Kişiye Teşhis Konuluyor!

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde her yıl 374 kişiye cinsel rahatsızlık teşhisi konduğunu açıkladı. Oldukça ciddi bir orana sahip olan cinsel rahatsızlıkların, beraberlerinde başka rahatsızlıkları getirdikleri de kesinleşti. Buna göre geç fark edilen veya tedavisi yaptırılmayan cinsel rahatsızlıkların görme bozukluklarına, kanser çeşitlerine, kısırlığa ve daha pek çok ek rahatsızlığa sebep olabileceği bilgisi kaydedildi. Ayrıca cilt rahatsızlıkları, yumurtalık rahatsızlıkları, işitme kayıpları gibi durumların da cinsel rahatsızlıklar tarafından tetiklenebileceği bildirildi.

Cinsel Rahatsızlıklardan Korunma Yöntemleri Nelerdir?

cinsel-stop-1280x720-001.jpg

Her yıl milyonlarca kişiye konulan cinsel hastalık teşhisleri, cinsel yaşantıları olan vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Artık nerede ise basit bir gribal enfeksiyonun bulaşma hızına sahip olacak derecede hızlı yayılan cinsel rahatsızlıklar, vatandaşların ilgili virüslere karşı korunma yöntemlerini araştırmalarına sebep oldu. Kişisel sağlıklarını ve partnerlerinin sağlıklarını korumak adına yürütülen araştırmalar kapsamında, cinsel rahatsızlıklarından korunmak adına izlenmesi gereken temel adımlar belli oldu.

Dünya genelinde sıklık ile rastlanan cinsel rahatsızlıklarından birine yakalanmamak için atılması gereken en önemli adım, cinsel birliktelik esnasında prezervatif kullanımına önem gösterilmesidir. Ancak bu durum bazı cinsel rahatsızlıklar için tek başına yeterli değildir. Bu neden ile yasal prosedürler çerçevesinde HPV ve Hepatit B aşılarının yaptırılması, kişisel sağlığı önemli ölçüde güvence altına almaktadır.

Sıklık ile Bulaşan Cinsel Rahatsızlıklar Duyuruldu!

Dünya genelinde yürütülen sağlık çalışmaları kapsamında cinsel hastalıkların hızlı bir şekilde ve kısa süre içerisinde bulaşabildikleri kanıtlandı. Özellikle bazı virüslerin yapıları gereği daha sık gözlendiğini belirten uzmanlar, ilgili cinsel rahatsızlıkları şu şekilde sıraladı:

  • HPV
  • HIV
  • Herpes Virüsü
  • Klamidya
  • Frengi
  • Gonore
  • Trikomoniasis
  • Hepatit