Bu gıdayla beyne reset atmak mümkün! Tam 30 yıl birden gençleştiriyor

Bu gıdayla beyne reset atmak mümkün! Tam 30 yıl birden gençleştiriyor

Son yapılan bir araştırma, ABD'de flavonoid tüketiminin yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azaltmada etkili olduğunu ortaya koyuyor. İşte tüm detaylar...

Yapılan son araştırma, yaşla ilişkili zihinsel gerilemenin azaltılmasında flavonoid tüketiminin etkisinin ortaya koyduğu ABD'deki bir çalışmada gösterildi.

Columbia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, kakao ve benzeri gıdalardaki flavonoid tüketiminin beyindeki hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiğini ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azalttığını gösterdi.

Tech Explorist'in bildirdiğine göre, araştırma, flavonoid tüketiminin hafıza ile ilişkisine odaklandı. Çalışma kapsamında, 3.500 katılımcıya 3 yıl boyunca günlük 500 miligram flavonoid hapı veya plasebo verildi.

Araştırmada, bitkiler ve meyveler tarafından üretilen flavonoid bileşeninin (flavan-3-ol), günlük 500 miligramlık takviye gıda olarak verilen katılımcıların kelime dağarcığını ve düşünme hızını geliştirdiği gözlendi. Ayrıca kakao gibi gıdalarda bulunan flavonoid maddesinin yaşlılıkla ilgili hafıza sorunlarını yavaşlattığı ve hafıza kapasitesini artırdığı tespit edildi.

Araştırmada, besin takviyesinin, zaten flavonoid eksikliği olan katılımcıların hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiği belirlendi. Bununla birlikte, bu zihinsel gerilemenin Alzheimer hastalığıyla karıştırılmaması gerektiği ve araştırmanın yaşa bağlı gerilemeye odaklandığı vurgulandı.

Flavonoidlerin yeşil çay, yeşil yapraklı sebzeler, siyah frenk üzümü, soğan, elma, kiraz, şeftali, limon, üzüm ve turunçgiller gibi birçok meyve ve sebzede bulunduğu biliniyor.

Araştırmanın yazarlarından Prof. Adam M. Brickman, "Flavonoid yoğunluğuna dayalı bir beslenme alışkanlığının ileri yaşlı bireylerde bilişsel fonksiyonları geliştirdiği gözlemlenirken, düşük flavonoid seviyelerine sahip katılımcılarda kaydedilen zihinsel gelişmeye rastlanmadı." şeklinde konuştu.

Diğer yazar Scott A. Small, yaşam süresinin arttığı bu dönemde yaşlanan zihinleri korumanın çeşitli besinlerle sağlandığına dikkat çekerek, yaptıkları araştırmanın gelecekteki çalışmalara ilham kaynağı olabileceğini belirtti.

Columbia Üniversitesi ve Brigham & Kadın Hastanesi tarafından yürütülen araştırma, PNAS dergisinde yayımlandı.

 

HER DERDE DEVA KAKOA 

Kakao, cilt bakımında birçok fayda sunar. Ölü derilerin atılmasını sağlar, gözenekleri temizler ve sıkılaştırır. Aynı zamanda cildi nemlendirir, besler ve elastikiyetini artırır. Antioksidanları sayesinde cildi korur, yaşlanma belirtilerini azaltır ve stresi hafifletir. Kakao, doğal bir cilt bakımı için tercih edilen bir bileşendir.

 

İŞTE KAKAONUN ÖNEMLİ FAYDALARI

KAHVE

 

-Kakao, cilt üzerinde bir dizi olumlu etkisiyle daha sağlıklı ve bakımlı bir cilt elde etmeye yardımcı olur.

-Kakao, ölü derilerin ciltten atılmasına yardımcı olarak cildin daha pürüzsüz ve canlı görünmesini sağlar. Aynı zamanda gözenekleri temizler ve sıkılaştırır, böylece cilt daha taze ve genç bir görünüm kazanır.

-Kakao aynı zamanda cildi nemlendirir ve besler. Özellikle kuru ve hassas ciltler için harika bir bakım kremi olarak kullanılabilir. Nemlendirici özelliği sayesinde cildin elastikiyetini artırır ve kuruluk nedeniyle oluşabilecek çatlakları ve tahrişleri önler.

-Kakao, içerdiği antioksidanlar sayesinde cildi serbest radikallere karşı korur ve yaşlanma belirtilerini azaltır. Ayrıca, stresin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletir ve cildin daha sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.