Bilim insanları açıkladı! Yemeklerin vazgeçilmezi soğan, artık yatak odanızın da baş köşesinde oturacak!

Bilim insanları açıkladı! Yemeklerin vazgeçilmezi soğan, artık yatak odanızın da baş köşesinde oturacak!

Hazırlanılan tüm yemeklerin, mezelerin ve diğer menülerin vazgeçilmez ürünü olan soğan için bilim insanlarından yeni bir açıklama geldi. İşte okuyunca şaşkınlık yaratan yeni açıklamalar…

Teknolojinin gelişmesi bilim insanlarının çalışmalarını yürütebilmeleri ve hastalıklara karşı daha çabuk bir tedavi yöntemi planlayabilmelerini sağlamış olsa da halen birçok insan hastalık öncesi, hastalık esnası ve hastalık sonrası için tercihini doğadan yana yapmaya dikkat etmektedir. Topraktan gelen insanın şifasının yine doğada olduğuna inanan insanlar, bilim insanlarının ve alternatif tıp mensuplarının yaptıkları çalışmaları da dikkate alarak sıklık ile bitkisel içeriklerden destek almaktalardır.

Soğuk algınlığı, bölgesel ağrılar, cilt problemleri ve daha pek çok konu başlığı altında doğada çözüm sunan binlerce hatta on binlerce içerik bulunurken bunlardan birisi de soğan olarak gösterilmektedir. Hem hazırlanan tüm yemek menülerinde başrolü alması hem salataların vazgeçilmezi olması hem de doğal bir antibiyotik olarak değerlendirilmesi sayesinde gündelik hayatın vazgeçilemeyen ürünlerinden olan soğan, bilim insanlarının ve alternatif tıp çalışmalarında yer alan diğer kişilerin de dikkatlerini çekmektedir.

Yemeklere tat vermesinin yanı sıra çiğ tüketildiğinde, turşusu kurulduğunda veya diğer içeriklere dahil edildiğinde kişisel sağlığın korunması üzerinde oldukça büyük etkileri olduğu bilinen soğan, bilim insanlarının yeni bir çalışmasına daha konu oldu. Soğan tüketiminin yanı sıra soğanı evde bulundurmanın da sağlık üzerinde olumlu etkilerinin olduğuna dikkat çeken bilim insanları, çalışmalarına yönelik ayrıntıları paylaştı.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ KABUL ETTİ!

bilim-insanlari-acikladi-yemeklerin-vazgecilmezi-sogan-artik-yatak-odanizin-da-bas-kosesind-2.jpg

Sıklık ile yemeklerde kullanılan ancak gastronomi alanında bakıldığında pek çok farklı menüde değerlendirilebilen çok yönlü bir besin olarak bilinen soğan, Dünya Sağlık Örgütü’nün de gündeminde yer aldı. Yapılan açıklamalara göre yatak odasında soğan bulundurmanın ortamın mikroplardan korunması ve solunum fonksiyonlarının daha aktif bir şekilde yerine getirilmesi açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yapıldı.

NASIL KULLANILMALIDIR?

Bir tam soğanı kabuklu hali veya kabuksuz hali ile ortadan bölerek yatak odasının bir köşesinde bekletmek ve gün günü bu işlemi tekrarlamak, gece uykularının daha düzenli olmasını ve ortamda ki mikropların uzaklaşmasını sağlamaktadır.