Beyaz saçlara doğal yollar ile veda etmenin vakti geldi! Artık patatesleri çöpe atamayacaksınız!

Beyaz saçlara doğal yollar ile veda etmenin vakti geldi! Artık patatesleri çöpe atamayacaksınız!

Hem kadınlar hem de erkekler için önemli bir fiziksel değişim olarak gösterilen beyaz saçlara, doğal yollar ile veda etmenin mümkün olduğu açıklandı. İşte beyaz kapatan doğal tarifin ayrıntılar…

Günümüzün değişen teknolojisinin önemli ürünlerinden olan sosyal medya platformları, gündelik hayatın büyük bir kısmını oluşturmaya başladı. İş, eğitim ve diğer alanlarda da yararlı sayfaları içeriklerinde barındıran sosyal medya uygulamaları, dünya genelinde milyarlarca insan tarafından kullanılırken bazı alışkanlıkların da değişmesine sebep oldu. Değişen ve kimileri tarafından da eleştirilen alışkanlıkların başında ise güzellik anlayışı geldi.

Önceleri daha doğal bir görünüm beğenilirken sosyal medyanın da varlığı ile birlikte kişilerde beğenilme içgüdüsü açığa çıkmaya başladı. Bu durum özellikle belirli bir üne sahip olan kişiler açısından önemli bir yere sahipken sosyal medya kullanıcılarından gelen olumsuz eleştiriler, hemen hemen herkesin bıçak altına yatmasına ve estetik operasyonlar geçirerek birbirlerine benzemelerine sebep oldu. Tepeden tırnağa yaşanan bu değişimler günümüzün bir getirisi olarak değerlendirilirken birçok kişi kimyasallara maruz kalarak aslında uzun vadede sağlıkları üzerinde büyük bir tehdit oluşmasına aracılık etmiş oldu.

Bugün diğer işlemlere nazaran oldukça masum kalan değişimlerden birisi de değişen saç renkleri oldu. Birçok kişi farklı bir görünüme sahip olmak adına saçlarını boyatırken bazı insanlar da yalnızca aynaya baktıklarında kendilerini kötü hissettiren beyaz saçlarından kurtulabilmek amacı ile saçlarını boyatmaya başladı. Artık hem kadınlarda hem de erkeklerde bir alışkanlık haline gelmiş olan bu durum, kimyasal içerikli boyalar sebebi ile saçların kalitesini ve ömrünü de azaltmaya başladı. Bu noktada devreye giren uzmanlar, beyaz saçlardan doğal yollar ile kurtulmanın da mümkün olduğuna dikkat çekerek, tüketiciler ile yeni bir reçete paylaştı.

BEYAZ SAÇLARI KAPATAN TARİF!

beyaz-saclara-dogal-yollar-ile-veda-etmenin-vakti-geldi-artik-patatesleri-cope-atamayacaksiniz.png

Beyaz saçlarını doğal yollar ile kapatmak isteyenler için hazırlanan tarifin malzemeleri, şu şekilde:

  • 8- 10 tane patatesin kabuğu
  • 2- 3 su bardağı su
  • Gül suyu

NASIL UYGULANMALI?

Patates kabukları iyice yıkandıktan sonra suda kaynatılır. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra ocağın altı kapatılır ancak kabuklar 20 dakika daha suda bekletilir. Sonrasında karışım süzgeç yardımı ile süzülür ve suyun içerisine bir damla gül suyu eklenir. Bu karışım temiz saça dibinden başlayarak ucuna kadar bir püskürtme şişesi yardımı ile uygulanır. İşlemden sonra durulama yapılmasına gerek yoktur.