Baklavada Şerbet Oyunu Uyarısı

Baklavada Şerbet Oyunu Uyarısı

Bayramda baklava tüketimi artarken, baklava ustaları vatandaşları ucuz ve kalitesiz baklavalardan uzak durmaları konusunda uyarıyor. Baklava ustası Yüksel Aktaş, kaliteli baklavanın şerbet oyununa girmeden yapılabileceğini, insanların ağız tadını ve sağlığını olumsuz etkileyen ucuz baklavaların ise şerbet hilesi yapılarak satıldığını belirtti.

Kurban bayramı arifesinde baklavacılarda, tatlı bir koşuşturmacanın içerisine dahil oldu. Misafirlere ya da yapılacak ziyaretlerde sofraların vazgeçilmezi baklava ikram etmek isteyenler, siparişleri şimdiden teslim etmeye başladı. Fıstıklısıyla, cevizlisiyle, hatta Bursa'ya özgü tahinli, incirli ve kestaneli baklavalar insanın iştahını kabartırken, merdiven altı diye tabir edilen ucuz baklavalardaki şerbet hilesini ise ustalar su yüzüne çıkardı.

Baklavadaki oyunların insanın cebine hitap ettiğini, ama ağız tadını ve insan sağlığını da olumsuz etkilediğini söyleyen Hacı Hasan Oğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, vatandaşları bu konuda uyardı. Baklava ustası Aktaş, kaliteli ve sağlıklı bir baklavada 25 dilim bulunurken, kalitesiz baklavalarda şerbet oyunu oynandığını ve yaklaşık 18 dilim bulunduğunu söyledi. Ayrıca, ucuz baklavalarda şerbet hilesi yapılarak insanların cebine hitap edildiğini belirtti.

Kaynak:Gürses Gazetesi