Bakan Koca'dan, 'Suriyelilere öncelik veriliyor' iddialarına yanıt!

Bakan Koca'dan, 'Suriyelilere öncelik veriliyor' iddialarına yanıt!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve paylaşımında yabancı uyruklu olan hastaların hastanelerde "öncelikli hasta" şeklinde muamele gördüğü yönündeki iddiaları yalanladı.

Son zamanlarda Suriyeli ve yabancı uyruklu mültecilerin hastanelerde öncelikli olarak muamele gördükleri iddiası sosyal medyada çok sık dolaşmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, konuyla ilgili bir açıklama yaparak yabancı uyruklu olan hastaların "öncelikli hasta" muamelesi gördüğü yönündeki iddialara açıklık getirdi. Bakan Koca, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

“UYRUĞU DEĞİL ACİLİYETİ”

Bakan Koca'dan, 'Suriyelilere öncelik veriliyor' iddialarına yanıt

Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, sosyal medyada zaman zaman yabancı uyruklu hastalara "öncelikli hasta" muamelesi yapıldığına dair iddiaların ortaya çıktığını söyledi. Koca, paylaşımında böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek "Ayakta tedavi hizmetlerimizin önceliği yönetmelikle belirlenmiş ve acil durumlar her şeyden önce geliyor. İddia edildiği gibi uyruğu değil, acil servisten genel hastaneye sevk edilmiş olması. Fotoğrafı belli bir amaçla paylaşan herkese geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan, 'Suriyelilere öncelik veriliyor' iddialarına yanıt

Kaynak:Gürses Gazetesi