Bağışıklık sistemini güçlendiren, cinsel isteği arttıran doğal şifa kaynağı duyuruldu! Yarım çay kaşağı yetiyor!

Bağışıklık sistemini güçlendiren, cinsel isteği arttıran doğal şifa kaynağı duyuruldu! Yarım çay kaşağı yetiyor!

Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuyan havalar, mevsimsel hastalıkların artmasına sebep oldu. Bu noktada doğal korunma yöntemlerine ilişkin bilgiler veren uzmanlar, o bitkiye dikkat çekti.

Aralık 2019 tarihinde Çin’de görülen ve o dönem içerisinde ülke vatandaşlarının sokak ortalarında aniden hayatlarını kaybetmelerine sebep olan koronavirüs, 2020 yılının başı itibari ile ilk vakası ile ülkemizde de kayda geçti. Yayılım hızının üst seviyede olması sebebi ile oldukça kısa bir süre içerisinde tüm dünya ülkelerinde görülmeye başlanan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak nitelendirilen koronavirüs salgını, aşıların bulunması ile birlikte öldürücülük etkisini nerede ise kaybetti.

Şu an “Omicron” isimli varyantı ile halen aramızda olan ve öldürmese de tabir- i caizse süründüren etkiye sahip olan koronavirüs, havaların soğuması ile birlikte ortaya çıkan diğer mevsimsel hastalıklar ile birleşerek üçlü salgının oluşmasına sebebiyet verdi. RSV, koronavirüs ve grip virüslerine karşı vatandaşları uyaran uzmanlar, bu üçlü salgından korunmanın başlıca yolunun bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek olduğunu belirtti. Her türlü virüsün direkt olarak bağışıklık sistemine savaş açtığını belirten uzmanlar, özellikle doğal içerikler kullanılarak bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinin hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Bugün birçok kişi vitamin takviyeleri alıyor olsa da doğal içerikler ile beslenmenin her şeyden önemli olduğunu belirten uzmanlar, son yaptıkları çalışmalarda bir bitkinin daha bağışıklık sistemi üzerinde kuvvetli etkilere sahip olduğunu ortaya çıkardı.

KİŞNİŞ BİTKİSİNİ EKSİK ETMEYİN!

bagisiklik-sistemini-guclendiren-cinsel-istegi-arttiran-dogal-sifa-kaynagi-duyuruldu-yarim-cay.png

Türkiye’nin nerede ise dört bir yanında yetişen kişniş bitkisine değinen uzmanlar, bu bitkinin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip olduğunu belirtti. “Çin maydanozu”, “aşotu” ve “kizni” isimleri ile de bilinen kişnişin şifa deposu olduğuna dikkat çeken uzmanlar bu bitkinin hem tohumunun hem de yağının sofralardan eksik edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

KİŞNİŞİN FAYDALARI NELER?

Kişnişin bilinen faydaları şu şekilde sıralandı:

  • Göz hastalıklarını önler.
  • Ağız içi bakterileri ve kötü kokuyu önler.
  • Tansiyonu dengeler.
  • Kalp hastalıklarını önler.
  • Damar tıkanıklıklarını açar.
  • Cinsel isteği arttırır.
  • Psikolojik sorunlara iyi gelir.
  • Kemikleri kuvvetlendirir.
  • Bağışık sistemini güçlendirir.