Yunanistan medyası, ABD'nin yeni F-35 kararını Türkiye'ye bağladı!

Yunanistan medyası, ABD'nin yeni F-35 kararını Türkiye'ye bağladı!

Yunan medyası, ABD'nin Türkiye'ye karşı bir kez daha hain ve sinsi bir planı dayattığını duyurdu. ABD, İsveç meselesini NATO'yu öne sürerek koz olarak kullandığını açıklarken, Yunan tarafı NATO toplantısı öncesi alınması gereken tedbirleri sıraladı.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın alma kararından sonra ABD bu dengeyi bozma kararı aldı. Türkiye'yi F-35 programından çıkaran ABD, Türkiye'ye satılmak üzere modernize edilmiş F-16 savaş uçaklarının teslimatını da durdurdu.

ABD Kongresi'ndeki bazı kesimlerin karşı çıkmasına rağmen Joe Biden yönetimi geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye F-16 satışına ışık tuttu. Ancak ABD Kongresi'nin, İsveç NATO'ya katılmayı kabul etmedikçe Ankara'ya F-16 satışı ile ilgili bir izin vermeyeceği belirtildi.

Yunan gazetesi, ABD hükümetinin genel olarak Türkiye'nin İsveç'e katılımı için somut planlarının bulunmadığına dikkat çekerek, yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pozisyonunda bir son dakika değişikliğini umduğunu söyledi.

Yunanistan medyası, ABD'nin yeni F-35 kararını Türkiye'ye bağladı

11-12 TEMMUZ'A ERTELENDİ

ABD hükümetinin F-35 savaş uçaklarının Yunanistan'a teslimatını 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın Vilnius kentinde yapılacak olan NATO zirvesine kadar ertelediği bildiriliyor. Yunan medyası, ABD'nin Türkiye ve Yunanistan'a silah satışını "dengelemek adına" bu kararı aldığını söyledi.

Kathimerini gazetesi, ABD'nin bu kararı Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine zirveden önce karşı çıkmaması yönünde almış olabileceği konusunda bir yorumda bulundu.

Kaynak:Gürses Gazetesi