Macron, protestoları yatıştırmak için GIGN komandolarını sahaya indiriyor!

Macron, protestoları yatıştırmak için GIGN komandolarını sahaya indiriyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 17 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından öldürülmesi üzerine protestoların patlak vermesi ve tansiyonun her geçen gün artmasıyla, belki de liderliğinin en zorlu sınavıyla karşı karşıya. Başkan Macron'un ülkeyi ateşe veren protestoları bastırmak için seçkin bir GIGN (Fransız Özel Kuvvetleri) özel kuvvetini konuşlandırmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

17 yaşındaki bir çocuk polis tarafından öldürüldükten sonra protestolar patladığında Fransa'da gerilimler arttı. Protestolar beşinci günlerine devam ederken, Fransız İçişleri Bakanı Gerard Dalmanin Pazar günü saat 3'ten itibaren ülke çapında toplamda 486 kişinin gözaltına alınarak tutuklandığını açıkladı.

GIGN KOMANDOLARI SAHAYA İNİYOR

Macron, protestoları yatıştırmak için GIGN komandolarını sahaya indiriyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, belki de liderliği için en zorlu testlerden biriyle karşı karşıya kaldığı için ülkeyi sallayan protestoları sakinleştirmek için yeni bir girişim için hazırlanıyor. Yaklaşık 45 bin polis ve jandarma görevlilerini eferber eden Fransız hükümeti, tedbirlerin kapsamını genişletmeye hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Macron'un talimatıyla GIGN'a (Fransız Özel Kuvvetleri) bağlı seçkin komandolar devreye giriyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ GÜÇLENDİRİLDİ

Macron, protestoları yatıştırmak için GIGN komandolarını sahaya indiriyor

Uluslararası makamlardan alınan son bilgilere göre polis, özellikle turistlerin yoğun bir şekilde kaldıkları bölgelerde güvenlik önlemlerini daha da güçlendirdi. Zırhlı araçlar ve helikopterler, güvenliğe yardımcı olmak için Marsilya'ya gönderildi. Ülke genelindeki yerel makamlar, gösterilerin yasaklandığını, akşamları toplu taşıma araçlarının kapatıldığını ve bazı bölgelerde ise sokağa çıkma yasaklarını duyurdu.

"Macron liderliği için en büyük krizlerden biriyle karşı karşıya..."

Emmanuel Macron, 2018'in sonunda Fransa'nın büyük bir bölümünü felç eden 'sarı yelekliler' protestoları ve son aylarda patlak verdiği görülen 'emeklilik reformu' isyanlarının ardından liderliğindeki en büyük krizle karşı karşıya. Almanya gezisini iptal eden Macron, yeni zorluklarla karşı karşıyadır ve görevi kolay olmayacaktır.

Macron, protestoları yatıştırmak için GIGN komandolarını sahaya indiriyor

MACRON KONTROLÜ KAYBEDİYOR, DÜNYA ŞAŞKINLIKLA İZLİYOR

 İngiliz Telegraph gazetesi, "Fransa kendini parçalara ayırırken dünya hayret içinde seyrediyor" başlıklı bir analizde, "Başkan Macron, Fransa'nın kontrolünü kaybediyor. Binlerce kişi tutuklandı, okullar ateşe verildi. Yağmalandı, kamu binaları yağmalandı ve dükkanlar dahil" dedi. …”. Makalenin yazarı Anne-Elisabeth Moutet, ülkede son beş gündür devam eden protestoların yirmi yılı aşkın süredir iktidarda olan "korkak bir hükümetin" sonucu olduğuna dair artan bir inanç olduğunu söyledi.

Kaynak:Gürses Gazetesi