Hava sıcaklığı rekoru 24 saat arayla iki kez kırıldı!

Hava sıcaklığı rekoru 24 saat arayla iki kez kırıldı!

17,18 derecelik küresel sıcaklık ortalaması ile 4 Temmuz tarihin en sıcak günü olarak kayıtlara geçerken, 3 Temmuz'da yaşanan sıcaklık rekorunun 24 saat içerisinde yeniden kırıldığı bildirildi. Sıcaklık rekorunun 24 saat arayla iki kez kırılmış olduğu belirtildi.

Son bir haftadır dünya çapında hava sıcaklıkları yaşamları olumsuz etkiliyor. ABD hava durumu servisi NCEP'in verilerinde küresel ortalama hava sıcaklığı 17,01 santigrat derece olduğu 3 Temmuz 2023'ün ise en sıcak gün şeklinde kayıtlara geçtiği belirtildi.

YENİ REKOR TAHMİN EDİLDİ

Hava sıcaklığı rekoru 24 saat arayla iki kez kırıldı

Hava sıcaklığı rekorunun 24 saatte tekrarlandığı ve 4 Temmuz'da küresel alandaki ortalama sıcaklığın 17.18 santigrat dereceye ulaştığı bildirildi.

İnsanların iklim değişikliğinin artan etkisiyle hava sıcaklığı sürekli artış gösterirken, bilim insanları özellikle Türkiye'de sıcaklık rekorlarının önümüzdeki altı hafta içerisinde yeniden kırılabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

7 YIL SONRA YENİ SICAKLIK REKOR

Dünya Meteoroloji Örgütü, yayınladığı bir mesajda El Nino koşullarının dünden itibaren başladığını ve sıcaklık artışının hız kazanabileceğini duyurdu. Önceki küresel ortalama sıcaklığının 2016 yılının Ağustos ayında 16,9 santigrat derece olduğu hatırlatıldı.

Kaynak:Gürses Gazetesi