Moskova'da terör saldırısı! 40 ölü, 146 yaralı!

Moskova'da terör saldırısı! 40 ölü, 146 yaralı!

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Kamuflajlı saldırganlar etrafa rastgele ateş açarak 40 kişinin ölümüne, 146 kişinin de yaralanmasına neden oldular.

Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen terör saldırısı tüm dünyada şok etkisi yarattı. Bir konser salonunda gerçekleşen saldırıda 3 kişi oldukları tespit edilen saldırganlar etrafa rastgele ateş açtılar. Saldırganların kamuflaj giydikleri görülürken uzun menzilli otomatik silahlarla gördükleri herkese ateş açtılar. Rusya’nın yaşadığı en büyük terör saldırılarından birisi olan bu saldırıya dair bazı ayrıntılar belli oldu.

40 ÖLÜ, 146 YARALI!

Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre terör saldırısında 40 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların sayısı da 146 olarak bildirilirken bu yaralılar içerisinde 60 kişinin de hayati tehlikelerinin olduğu belirtildi.

RUSYA TEYAKKUZA GEÇTİ!

Olayın olmasının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken saldırganların kaçtıkları öğrenildi. Yapılan saldırıdan dolayı Rusya teyakkuza geçti. Bölgede bulunan evlerden insanların çıkmaması istenirken teröristlerin yakalanmaları için çalışmalar başlatıldı.

IŞİD SALDIRIYI ÜSTLENDİ!

Saldırının duyulmasının ardından herkes bu saldırının failini merak etmeye başladı. IŞİD çok geçmeden yapılan bu saldırıyı üstlendi. Ancak bu terör örgütünün daha önce de yapmadıkları bazı saldırıları üstlendikleri biliniyor. Bunun tespit edilebilmesi için ise saldırganların yakalanması gerekiyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KINADI!

Öte yandan gerçekleşen saldırı hakkında ABD’nin Rus yetkilileri 2 hafta önce bilgilendirdiği tespit edildi. Terör saldırısı dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırırken olayın çözülmesini herkes merakla bekliyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak Moskova’da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Rusya’yı şoka uğratan terör saldırısının ardından yetkili birimlerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i bilgilendirdikleri açıklandı. Putin'in de kaçan teröristlerin bulunması için güvenlik güçlerine sert bir talimat verdiği belirtildi.