Wagner ayaklanmasından sonra Rusya'dan önemli temas!

Wagner ayaklanmasından sonra Rusya'dan önemli temas!

Rusya'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görevde bulunan Andrey Rudenko, Yevgeny Prigojin'in kurduğu Wagner adlı paralı asker grubunun Rus hükümetine karşı başlattığı ayaklanmanın yol açtığı krizin ertesi günü Pekin'e gitti. Rudenko'nun Pakin ziyareti, dünya basınında bnüyük yankı uyandırdı.

Çin dışişleri bakanlığı, Rusya'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Andrey Rudenko ile Dışişleri Bakanı Çin Gang ve yardımcısı Ma Caoşu ile görüştüğünü bildirdi. Çin hükümeti dünkü kriz hakkında sessiz kalsa da, üst düzey bir diplomatın olaydan kısa bir süre sonra Çinli yetkililere bilgi vermek için Pekin'e plansız bir ziyarette bulunduğu dünya basınında son dakika olarak yansıtıldı.

Rudenko'nun Chinagang ile görüşmesinde "ortak çıkarları ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konuların ele alındığı" belirtildi.

ULUSLARARASI ANLAŞMALAR ELE ALINDI

Wagner ayaklanmasından sonra Rusya'dan önemli temas

Rus diplomat ve Çinli mevkidaşı Ma'nın başkanlığındaki heyetler arasında yapılan görüşmede taraflar açısından önem, "Zor ve aynı zamanda da karmaşık bir durum teşkil eden uluslararası ortamda, varılan anlaşmaya uygun olarak zamanında iletişimler kurarak ortak çıkarlarını korumak" oldu.

Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) bölgesel barış ve istikrarın sağlanmasındaki önemli rolüne vurgu yapan taraflar, "sağlıklı ve sürdürülebilir kalkınma için dayanışma ve iş birliğini güçlendireceklerini" vurguladı. Görüşmede tarafların "Ukrayna krizi ve karşılıklı ilgi alanına giren diğer uluslararası konuları da ele aldıkları" aktarıldı.

Kaynak:Gürses Gazetesi