Ukrayna'da Son Durum Ne? Çernihiv'de Market Rafları Boşalmış Durumda

Ukrayna'da Son Durum Ne? Çernihiv'de Market Rafları Boşalmış Durumda

Rusya tarafından sürekli olarak saldırılar devam ederken, Ukrayna'da tedarik zorluğu nedeniyle birçok markette yüksek fiyatlandırma ve stok sayılarında düşüş gözlemlendi. Ukrayna'da son durum ne?

Rusya - Ukrayna arasındaki mücadele devam ederken, market raflarındaki fahiş fiyatlandırma ve stokların azalması medya tarafından gözler önüne serildi. Rusya tarafından devam edilen saldırılar sonucunda tedarik ve yardım alamayan Ukrayna'da zor dönemler yaşanıyor. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da..

Rus ordusunun Ukrayna'daki saldırıları devam ederken, Çernihiv şehrindeki marketlerde raflar boş kaldı. Saldırıların devam etmesi nedeniyle gıda ürünlerini tedarik edemeyen marketler raflarını dolduramadı. Odessa'da yapılan saldırılar nedeniyle Moldova ve Romanya'dan gelen tırların geçişi engellendi.

Çernihiv’de görüntülenen bir market sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı. Marketteki rafların saldırılar nedeniyle boş kalması şehirde yaşayan vatandaşları zor duruma sokmakta. Ürünlerin azalmasıyla birlikte fiyatlarda yükselmiş durumda. Ukrayna halkı stok sayılarından ve artan ürün fiyatlarından şikayetçi durumda. Ukrayna Çernihiv’de yaşanan zor günler nedeniyle fiyatların savaş öncesindeki durumundan iki katına çıktığı bildirildi.

ukraynada-son-durum-ne-market-raflari-bosalmis-durumda2.jpg

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna’ya 40 milyar dolarlık yardım paketini onayladı. Onaylanan paket sonrasında Rusya hükümetinden ABD’ye tepkiler gelmeye başladı. Eski Rusya Devlet Başkanı ve Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Dimitri Medvedev, yapılan yardımın Rusya’ya karşı açılmış bir vekalet savaşı olarak değerlendirdi. Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Medvedev "İşe yaramayacak. Amerika'nın şişmiş hükümet borcunu sürekli arttıran matbaa daha çabuk parçalanacak" ifadelerini kullandı.Rusya parlamentosu Duma sözcüsü Vyacheslav Volodin de ABD tarafından başlatılan yardım hakkında sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. Volodin ABD tarafından yapılan yardımın Ukrayna’yı borca sokmak için yapıldığını ve karşılığında buğday rezervlerine el koymakla suçladı. Volodin "Washington Ukrayna'da 'Holodomor' yaratmak istiyor" ifadelerini kullandı. Holomodor, Ukraynaca açlıktan ölüm anlamına gelirken, 1930’larda buğday üretimine bağlı bir krize yol açıldıktan sonra milyonlarca kişinin ölümüne neden olan açlığı da ifade etmekte.