Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Türkiye’ye Tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Türkiye’ye Tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Türkiye’ye tepki gösterdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den açıklamalar..

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Türkiye’ye tepki gösterdi. Türkiye’nin Rus turistlere tatil paketleri hazırlamasından dolayı kırgın olduğunu açıkladı. Türkiye’nin Rusya’ya yaptırım uygulamamasına da tepki gösterdiğini ve kırgın olduğunu açıkladı. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

Zelenski, ‘’Hayat böyle. Her devletin kendi çıkarları var. Türkiye bir taraftan Ukrayna’yı desteklerken diğer taraftan Rusya’ya yaptırım uygulamıyor ve üstüne de Ruslar için turizm paketleri hazırlıyor. Bu bir çifte standarttır. Bu adil de değildir.’’ ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin yapmış olduğun bu açıklamalar üzerine Türkiye’de diplomasi de hareketlilik gerçekleşti. Her ülke kendi çıkarları adına hareket etmektedir. Türkiye turizm ülkesidir. Turizmden yılda devlet bütçesine ve halk hareketliliğine milyarlarca dolar para gelmektedir. Bu para akışını diğer ülkelerin siyasi emelleri için çöpe atmak doğru bir karar olmaz. Devlet Bahçeli Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin Türkiye’nin kararlarına kırgın olduğunu belirtti.

ukrayna-devlet-baskani-zelenskiden-turkiyeye-tepki2.jpg

Bahçeli bayram namazından sonra Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti. Ziyaret esnasında gazetecilerin sorularına yanıt veren Devlet Bahçeli ülke içi ve dışında terör ile mücadele de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, ‘’Bayram sürecinde acılı günlerimiz de olmuştur. Özellikle kesintisiz sürdürülen terörle mücadelede şehitlerimiz olmuştur ama bunun karşılığında terörün önemli ölçüde kökü kazınmıştır. Bu süreç devam edecektir. İnşallah iki bayram arasında Türkiye barışa, huzura ve kardeşliğe kavuşur, böylelikle terör belasından kurtulmuş olur." dedi.

Bahçeli aynı zamanda Zelenski’nin tepkisine de yanıt verdi. Devlet Bahçeli, ‘’Ukrayna-Rusya Savaşı'nda dünya ülkelerinin ortaya koymuş olduğu tavırları, duruşları dikkate aldığı zaman Zelenskiy'in Türk milletine, Türk devletine, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine çok saygılı bir üslup kullanması lazım. Batının tahrikleriyle bazı ülkelerin savaşı kalıcı kılmaya yönelik çabalarıyla konuşma yapmak doğru değildir." ifadelerini kullandı.