Rusya Ukrayna'nın Nükleer Santralini İşgal Etti! Tehlike Kapıda Reaktör Patlayabilir!

Rusya Ukrayna'nın Nükleer Santralini İşgal Etti! Tehlike Kapıda Reaktör Patlayabilir!

Rusya, Ukrayna işgalinde hız kazanmak istiyor. Ukrayna'da stratejik konumları işgal ederek hakimiyet alanını genişletmeye çalışıyor. Ukrayna'da yetersiz profesyonel ordu ihtiyacını Suriye'de bulunan birlikleri ile sağlamaya çalışacak. İşte detaylar...

Tehlike Kapıda İkinci Çernobil Vakası Olabilir!

Rusya, Ukrayna işgalinde hız kazanmak istiyor. Ukrayna'da stratejik konumları işgal ederek hakimiyet alanını genişletmeye çalışıyor. Ukrayna'da yetersiz profesyonel ordu ihtiyacını Suriye'de bulunan birlikleri ile sağlamaya çalışacak.Yaklaşık üç aydır süren işgal sürecinde Rusya, Ukrayna'da bulundurduğu profesyonel ordu kapasitesinin yetersiz olduğu gerekçesiyle paralı asker sayısını arttırmaya yönelik arayışlara girdi. Aynı zamanda Suriye'de Rus üslerinde bulunan profesyonel askerlerini Ukrayna'ya nakil ediyor. Rusya'nın son günlerde hakimiyet alanını arttırarak Ukrayna'nın direk bağlantılarını ve devlet işlerinin işlerliğini sıfırlamak için kara ve havadan sık sık saldırılar gerçekleştirmektedir. Ukrayna'nın deniz alanı neredeyse kullanılamaz halde çünkü Rusya bu alanlarda deniz araçlarını ve limanların kontrolünü ele geçirdi. Şuan da sadece dış destek ile ayakta kalabiliyorlar. İlerleyen dönemlerde ne gibi etkiler meydana gelecek yaşayıp göreceğiz.

Ukrayna'da Enerhodar şehrinde yer alan Zaporizhzhia Nükleer santrali, Çernobili santralinin devre dışı bırakılması sonrası Ukrayna'nın en büyük nükleer santrali olma özelliğini taşıyor. Bu nükleer santralin hakimiyeti şuan da Rusya'nın eline geçmiş durumda. Rusya Zaporizhzhia Nükleer santralinde tam kontrolü sağladı. Buradan elde edilen Elektrik üretimiyle Avrupa'lı devletlere ticaretini gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Ukrayna'nın İngiltere'ye yaptığı destek çağrısı sonrası Avrupalı güçler olaya dahil olmak istiyor. İkinci bir Çernobil patlaması yaşanmaması için Ukrayna ve çevresindeki ülkeler tedirgin halinde olduğunu resmi açıklama ile belirtmektedir. Rusya bölgede etrafında yer alan ülkelerin tedirginliğini azaltmak adına resmi açıklama geldi. Açıklamada, Hakimiyetimiz altına giren Zaporizhzhia Nükleer santrali kötü amaçlı kullanmayı düşünmek yerine iyi niyetle yaklaşıp elde edilen elektrik üretimini satışını gerçekleştirdiğimiz enerji kotasına dahil edip hacmi arttırmayı düşünmekteyiz. Rus mühendislerin yoğun çabaları ve uğraşlarıyla santral de oluşan tahribat giderilmeye çalışılmaktadır. Rus uzmanlar santralin minimum düzeyde çalıştığını ifade etti.

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın işgal ettiği Zaporizhzhia nükleer santralini Rus elektrik kotasına bağlama planına şiddetle karşı çıkan ifadeler kullanıldı. Burası Ukrayna'ya aittir. Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olma özelliğini taşıyor. Santralde halen Ukraynalı personeller bulunuyor ama bu personellerin etki alanı Rus uzmanlar dahilinde etkilenmektedir.