Rusya-Ukrayna Savaşında Yaşanan Son Gelişmeler! Zelenski, Putin İle Görüşmeye Hazır Olduğunu Belirtti

Rusya-Ukrayna Savaşında Yaşanan Son Gelişmeler! Zelenski, Putin İle Görüşmeye Hazır Olduğunu Belirtti

24 Şubat tarihinde başlatılan Rusya-Ukrayna savaşı haftalardır sürmeye devam ederken diplomatik girişimler ve görüşmelerin ne durumda olduğu merak ediliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, önemli açıklamalarda bulundu.

Haftalardır devam eden Rusya Ukrayna savaşında gelinen son durum herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Yakın zamanda yeni bir diplomatik görüşmenin olup olmayacağı dünya tarafından merak ediliyor. Ukrayna'ya yapılan saldırılar devam ederken Zelenski önemli açıklamalarda bulunarak medyada büyük ilgi uyandırdı.

Diplomatik girişimlerin ve iki ülke arasındaki görüşmelerin başarılı şekilde sonuçlanmamasıyla birlikte savaş haftalardır devam ediyor. Bazı şehirlerde yaşanan büyük kayıplar sonrasında Zelenski, önemli açıklamalarda bulunarak Putin ile görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

Rusya-Ukrayna Savaşında Son Durum Ne?

Savaşın başlamasından itibaren her geçen gün daha fazla can ve mal kaybı yaşanırken savaşın bitmesi için diplomatik görüşmeler devam ediyor. Polonya medyası tarafından yapılan haberlere göre Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmek istediğini belirtti. Yaptığı açıklamada her şeye bir adamın karar verdiğini söyleyen Zelenski görüşme için hazır olduğunu belirtti.

rusya-ukrayna-savasinda-yasanan-son-gelismeler-zelenski-putin-ile-gorusmeye-hazir-oldugunu-belirtti.jpg

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya tarafından yapılan saldırıların devam etmesiyle diplomatik görüşmelerin aksamaya uğrayabileceğini belirtti. Zelenski “Buça ve Mariupol'den sonra insanlar sadece onları öldürmek istiyor. Böyle bir tavır varken herhangi bir şey hakkında konuşmak zor” ifadelerini kullandı. Yaptığı açıklamada tüm kalbi ve ruhuyla halkının yanında olduğunu belirten Ukrayna Devlet Başkanı “tek bir şans varsa konuşmamız gerekiyor” ifadelerini de açıklamalarına ekledi.

Rusya tarafından açıklanmayan kayıplar herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Ukrayna’nın son yayımladığı rapora göre savaş süresince öldürülen Rus askeri sayısının 23 bine yaklaştığı bilgisini paylaşmıştı. Batılı kaynaklara bakıldığında ise öldürülen Rus askeri sayısının 7 bin ile 15 bin arasında olduğu belirtiliyor. Moskova tarafından yapılan resmi açıklamada ise savaştaki Rus askeri kaybının 498 olduğu belirtildi. Moskova 2 Mart tarihinde bu açıklamayı yaptıktan sonra yeni bir güncelleme yapmadı.