ABD, Ukrayna'ya Uzun Menzilli Füze Gönderiyor! Rusya'yı Büyük Tehlike Bekliyor!

ABD, Ukrayna'ya Uzun Menzilli Füze Gönderiyor! Rusya'yı Büyük Tehlike Bekliyor!

Ukrayna Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ABD'den Rusya'ya karşı kullanmak için füze teklifi geldi. Beyaz Saray kararı görüştükten sonra onayladığını duyurdur. Rus şehirlerinin başı tehlikede. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

Rusya'yı Tehlikeye Sokacak Gelişme!

Ukrayna Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ABD'den Rusya'ya karşı kullanmak için füze teklifi geldi. Beyaz Saray kararı görüştükten sonra onayladığını duyurdur. Rus şehirlerinin başı tehlikede olacağı tahmin ediliyor. Ukrayna, Rusya'nın saldırılarına misilleme yapmak için Uzun menzilli füze sistemlerine ihtiyacı olduğunu belirtti. İhtiyaçlarını karşılayabilecek en iyi ülkenin dost ve müttefiki Amerika'dan yana kullanmak istedi. Savaşın başından beri Ukrayna'ya gıda, lojistik ve silah tedariki yardımında bulunan ülkelerin başında İngiltere geliyor. Ama hassas olan bu konuda yüksek teknolojili Doğu sistemlerinin belalısı Amerikan füzeleri birincil konumda yer almaktadır. Rusya savaşı yeni boyuta taşıdı. Savaş artık sivil ve yerleşim birimleri yerine direk can alıcı noktalara saldırı ve işgal süreci başladı. Başlangıçta Ukrayna'nın liman şehirleri ve havaalanlarını işgal ederek. Dışarıdan gelebilecek yardımı kesti. İlerleyen zamanlarda Dünya'da gıda krizi yaratacak adımlar attı. Ukrayna'dan bölgesel ve küresel ülkelere satışı gerçekleştirilen temel gıda ürünlerinin transferinin onaylanmamasıyla küresel boyutta ufak çaplı kriz meydana geldi. Genel kapsamda ülkelerde artan enflasyon oranlarıyla birleşen kriz savaşın sadece Ukrayna-Rusya ve bölgeyi etkilemediğini direk Dünya'nın genelini etkilediğinin göstergesi oldu.

Putin'den Yeni Strayejik Hamle!

putin.jpg

Rusya, 'özel askeri operasyon' koduyla isimlendirdiği savaşta yapılanların adil olduğu ve hukuk dışı olmadığını belirtti. ABD'nin Ukrayna'ya 'Uzun Menzilli Füze Sistemleri' kararını onaylamasının ardından. Putin'den yeni politikalar açıklandı. Kremlin'de makan odasında basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Rusya'ya karşı ağır ekonomik ve ticari yaptırımların kalkması halinde Dünya'da hafif derecede seyredilen gıda krizini tek başına halledebileceğini belirtti. Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden İtalya'da sesler yükselmeye başladı. İtalya Başbakanı Draghi ile Vladimir Putin'in telefon görüşmesi gerçekleştirerek. Ukrayna limanlarından Dünya'ya gitmek üzere yola çıkan ama aylardır limanlarda bekleyen gıda ürünlerine izin vermesi istenildiği açıklandı.

Putin'in eline büyük koz geçti. Savaştan karlı çıkacağını ümit ederek yeni politika ve strateji eylem ortaklıkları geliştirmeyi düşünüyor. İlerleyen zamanlarda bizleri ne bekliyor. Yaşayıp göreceğiz.