Rusya İki İngiliz Vatandaşını İdam Etti! Ukrayna Savaşında Yer Alan İki İngiliz Vatandaşı Rusya Mahkemesinde Yargılandı!

Rusya İki İngiliz Vatandaşını İdam Etti! Ukrayna Savaşında Yer Alan İki İngiliz Vatandaşı Rusya Mahkemesinde Yargılandı!

Ukrayna Savaşı için Doğu Ukrayna'da yer alan iki İngiliz vatandaşı Rus ekipler tarafından kimlikleri tespit edilip yakalandılar. Rus milletvekili tarafından kurulan Rus mahkemesinde iki İngiliz vatandaşı ölüme mahkum edildi. Haberin bütün detayları...

Ukrayna Savaşı için Doğu Ukrayna'da yer alan iki İngiliz vatandaşı Rus ekipler tarafından kimlikleri tespit edilip yakalandılar. Rus milletvekili tarafından kurulan Rus mahkemesinde iki İngiliz vatandaşı ölüme mahkum edildi. Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamada, İngiliz vatandaşı ama farklı ülkelerde eğitim almış Ukrayna savaşında halkı galeyana getiren eylemlerde bulunduklarını anladıktan sonra kimliklerini belirleyip yakaladıklarını açıkladılar. İki İngiliz vatandaşının yakalanmasının ardından Ukrayna'da Rusların hakim olduğu Doğu Ukrayna'da Rus milletvekili tarafından kurulan mahkemece ölüme mahkum edildiler.

Rus yetkililer, medya mensupları ve vatandaşların ifadelerinde, kimliği açıklanan bu kişilerin Ukrayna'da halkı Rusya'ya karşı galeyana getirdiği, Rus askerler ile çatışma yaşadığı ve bu kişilerin birer paralı asker olduğu ifadeleri yer alıyor. Rusya kendini haklı görerek ülke bütünlüğü ve egemenliğine karşı ihlal olduğu düşüncesiyle bu iki ajanı yakalayıp hak ettikleri cezayı vermeliyiz şeklinde söylemleri yer aldı. Kurulan mahkemenin yasal bir hukuki tanınırlığı veya alınan kararların bağlayıcı olmadığı anlaşıldığı üzere normal bir yerleşim yerinde kafalarına göre mahkeme heyeti ve salonu oluşturarak İngiliz vatandaşlarının ve İngiltere'nin uluslararası kamuoyuna karşı kötü imaj algısı yaratılmaya çalışıldığı bariz ortada yer alıyor. Rus yetkililerce yapılan açıklamada, Rusya'yı Ukrayna savaşında zora sokacak, Rusya'nın ülke bütünlüğü ve egemenliğine karşı ihlalde bulunan ve Ukrayna halkını galeyana getiren bu kişiler mahkememiz de yargı sistemine uygun şartlar içerisinde yargılandıkları karşılığında hak ettikleri cezayı aldığı söylemleri ifade edildi.

İngiltere ve Ukrayna, bu kişilerin savaş sırasında esir düşen askerlerin veya vatandaşların korunması gerektiğini dile getirdi. Rusya'nın burada sergilediği tavırın uluslararası yasaları ihlal ettiği cezalar kınadıklarını açıkladılar. Ölüm cezasına mahkum edilen İngiliz vatandaşların aileleri, Paralı asker olmadıklarını uzun yıllardır Ukrayna Devleti için çalıştıklarını savaş çıktığı esnada ülkelerine dönemedikleri için orada kalmak zorunda olduğunu hiçbir silahlı eylemde bulunabilecek potansiyellerinin olmadığını söylediler.