Rusya-ABD arasında diplomatik kriz başladı! Rusya, Ukrayna'da iki ABD askerini rehin aldığını resmen açıkladı!

Rusya-ABD arasında diplomatik kriz başladı! Rusya, Ukrayna'da iki ABD askerini rehin aldığını resmen açıkladı!

Rusya, Ukrayna'da ilerleme kaydederken Rus ordusuna ait unsurların Ukrayna askeri sandıkları kişilerin ABD'nin Ukrayna'ya yolladığı paralı askerlerden ikisin rehin aldığını tüm dünyaya resmi açıklama ile belirtti. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Rusya, Ukrayna'da ilerleme kaydederken Rus ordusuna ait unsurların Ukrayna askeri sandıkları kişilerin ABD'nin Ukrayna'ya yolladığı paralı askerlerden ikisin rehin aldığını tüm dünyaya resmi açıklama ile belirtti. Rusya, Ukrayna için savaşan iki ABD'li paralı askerin esir tutulduğunu doğrulayan resmi açıklama yaptı.

abd-askerr.webp

Rusya tarafından 2 ABD'li paralı askerin yakalandığına dair iddiaların ardından Kremlin, iddiaları doğruladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 2 ABD'li paralı asker 39 yaşındaki Alexander Druke ve 27 yaşındaki Andy Hyun'un ellerinde olduğunu söyledi. Peskov, Sadece bizim değil Donetsk ve Luhansh'taki askerlerin de hayatlarını tehdit ve gasp eden askerler bunlar. Paralı askerlikle suçlanıyorlar ve Cenevre sözleşmesi kapsamında bulunmuyorlar. Ukrayna'da ve Rusya'da bizim vatandaşlarımızı galeyana getirerek bize karşı kışkırtmaktadırlar. Rusya'da meydanlarda yoğun protestolar son günlerde artış gösterdi. İstihbarat servislerimizin yoğun çabaları sonrası elde ettiğimiz bilgiler ışığında işin ucunda her zaman olduğu gibi ABD'nin paralı askerleri olduğunu teyit ettik. Ukrayna'da barış amacıyla bulunan askerlerimizin 2 ABD'li paralı askeri yakalayarak topraklarımıza getirdi. Şuan da esir tutulmaktadırlar.

Askerlere ölüm cezası verilip verilmeyeceği konusuna da değinen Peskov, ifadelerine şöyle devam etti, Hiçbir ihtimali dışlayamayız. Buna mahkeme karar verir. Bu konuyla ilgili asla yorum yapmıyoruz ve dahası mahkeme kararlarına müdahale etme hakkımız yok. İki asker de mahkemeye çıkarılacak. Askerlerin şu an nerede tutulduğuyla ilgili de bir bilgi paylaşamam. Nerede oldukları hakkında bir bilgim yok.

lavrovv.jpg

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz günlerde Ermenistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyareti esnasında basın mensupları ile bir araya gelerek son günlerde Rusya'nın desteği ve çabası sayesinde Türkiye ile Ermenistan arasında yürütülen normalleşme ilişkilerine değindi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, genel olarak bölgesel durumu iyileştirmeye yardımcı olmalı.