O Ülkede Dar Kesim Pantolon Giymek Yasaklandı, Vatandaş Ne Yapacağını Şaşırdı!

O Ülkede Dar Kesim Pantolon Giymek Yasaklandı, Vatandaş Ne Yapacağını Şaşırdı!

Dünya basınında ki gelişmeler paylaşılmaya devam ediyor. O Ülkede Dar Kesim Pantolon Giymek Yasaklandı, Vatandaş Ne Yapacağını Şaşırdı!

Dünya basınında ki gelişmeler paylaşılmaya devam ediyor. O ülke yaptığı bildiri ile birlikte ülkede dar kesim pantolon giymeyi yasakladı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise halk tarafından tepki alırken, tepki çok da uzun sürmedi. Daha öncesinde de gelen yasaklar kısa süreli tepki alıyor ve sonrasında ise alınan önlemler dahilinde ise çok uzun sürmüyordu. Yaşanan gelişmeler ise dünya basınında büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar..

KUZEY KORE'DE YENİ BİR YASAK DAHA!

Dünyanın en katı kurallarına sahip olan ülkeler arasında yer alan Kuzey Kore'de alınan yeni karar dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Kuzey Kore aldığı karar ile birlikte dar kesim pantolon giymeyi yasakladı. Alınan bu kararlar sonrasında ise sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

KUZEY KORE'DE DEVAM EDEN AKTİF YASAKLAR

Kuzey Kore'de alınan yasaklar dünya gündemini etkilemeye devam ediyor. Son olarak gelen dar kesim pantolon giyme yasağı ile birlikte Kuzey Kore'de yasak olan diğer eylemler Gürses Gazetesi'nde yer alıyor.

  • Kuzey Kore'de batı müziği dinlemek ve çalmak yasaktır.
  • Ülke genelinde seyahat yasakları bulunuyor.
  • Kuzey Kore başkentinde yaşamak için hükümetten izin almanız gerekmektedir.
  • Ülke genelinde her vatandaş araba alamamaktadır. Kişisel arabalar yasaktır.
  • Din ve İncil'e sahip olmak ülke genelinde ki yasaklardan birisidir.
  • Ülke genelinde poster yırtmak yasaktır.
  • Kuzey Kore'de kot giymek yasaktır.
  • Ülke genelinde her gün alkol alamazsınız. Belirli günler çerçevesinde alkol almak yasaktır.
  • Kuzey Kore'de yazım hatası yapmak yasaktır, yaparsanız cezalandırılırsınız.
  • Ülkede vatandaşlar ev alamazlar. Ev alma yasakları bulunmaktadır.

Ülke genelinde birçok yasaklar bulunmaktadır. Kim Jong Un, Kuzey Kore'de 10 yıldır aktif olarak iktidardadır. Genç lider olarak bilinen Kim Jong Un aldığı kararlar ile birlikte dünya basınında geniş yankı uyandırırken ülke genelinde ise vatandaşlar tepki ve ifadelerini dile getirememektedirler. Ülke genelinde yaşanan olaylar ve yasakların çiğnenmesi durumunda ise idam ve öldürme cezası da verilmektedir.

Yasaklara bir yenisi de ülke genelinde dar kesim pantolon giyme yasağıdır. Alınan bu karar ise başta İngiltere olmak üzere birçok dünya ülke basınında yer aldı.