Kremlin Yetkilisi Açıkladı: Rusya Sonsuza Kadar Burada!

Kremlin Yetkilisi Açıkladı: Rusya Sonsuza Kadar Burada!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş uzun zamandır devam ediyor. Savaş devam ederken Kremlin'de bulunan önemli yetkilinin sözleri dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Kremlin'de bulunan önemli yetkilinin sözleri dikkat çekti. Yetkili tarafından sarf edilen sözlerle birlikte Rusya'nın başlattığı savaşta amacının ne olduğu gözler önüne serilmiş oldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da

Rusya’nın Ukrayna topraklarında bulunma amacını ilk kez dile getiren Rus politikacı Andrey Turchak, Herson’u ziyareti sorasında söylediği sözler tüm dünyada büyük ilgi uyandırdı. Söylediği sözlerle birlikte medyada büyük ilgi uyandıran Turchak, geçmişe dönüş olmayacağını belirtti. Rusya’nın geçtiğimiz günlerde ele geçirdiği ilk büyük şehir olan Herson,da Ruslar ve Ukraynalıların birlikte yaşayacaklarını söyleyen Turchak, Rusya’nın Ukrayna topraklarında kalacağını belirtmiş oldu.

Yapılan açıklamayla birlikte Rusya’nın Ukrayna topraklarında kalıcı olarak duracağı belirtildi. İktidarda bulunan Birleşik Rusya partisinin önemli üyelerinden biri olan Andrey Turchak’ın bu sözleri medyada büyük ilgi uyandırdı. Rus siyasetçi Andrey Turchak, “Rusya sonsuza kadar burada. Bu konuda hiçbir şüphe olmamalıdır.” İfadelerini kullandı. Rus yetkililerin bu açıklaması sonrasında Rusya’nın asıl amacının ne olduğu gözler önüne serilmiş durumda.

kremlin-yetkilisi-acikladi-rusya-sonsuza-kadar-burada2.jpg

Rus siyasetçinin ziyareti sırasında söylediği sözler arasında "Birlikte yaşayacağız, tarihi miras açısından zengin, burada yaşayan insanlar açısından bu zengin bölgeyi geliştireceğiz" ifadelerini kullandı. Rus kuvvetlerinin Herson şehri çevresini kontrol altına alması ve yapılan yardımlara engel olması nedeniyle şehir zor durumlar çekmeye başladı. Turchak, Moskova’nın Hurson’da temel ihtiyaçların giderilmesi için insani yardım merkezinin kurulacağını söyledi.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın ne zaman son bulacağı herkes tarafından merak edilirken bu sözlerin kullanılması büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Rusya’nın saldırılarının devam etmesiyle birlikte diğer ülkelerin de Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar uygulanacağı öngörülüyor. Rusya Herson bölgesinde kendi yaptığı insani yardımlar dışındaki tüm yardımları engelledi. Turchak tarafından öne sürülen iddialara rağmen Moskova’nın ele geçirdiği tek önemli bölgelerden biri Herson olmaya devam ediyor.