İspanya'da halk NATO Zirvesi öncesi, NATO karşıtı protesto düzenledi! Polis eyleme sert tepki verdi!

İspanya'da halk NATO Zirvesi öncesi, NATO karşıtı protesto düzenledi! Polis eyleme sert tepki verdi!

İspanya'nın başkenti Madrid'de 28-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan NATO Zirvesi öncesinde halk NATO karşıtı protesto eyleminde bulundu. Polis kuvvetleri eylemcilere sert müdahalede bulundu. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

İspanya'nın başkenti Madrid'de 28-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan NATO Zirvesi öncesinde halk NATO karşıtı protesto eyleminde bulundu. Polis kuvvetleri eylemcilere sert müdahalede bulundu. Halk tarafından sıklıkla kullanılan ifadenin 'Ukrayna'da savaşa hayır' sloganları en dikkat çekici olay oldu. NATO'nun Ukrayna'da savaşa müdahale edememesi hatta savaşın bitmesi için yeterli çabayı sarf etmediği gerekçesiyle vatandaşlar NATO'yu suçladı. Başta ABD olmak üzere diğer üye ülkelere de sert kelimeler kullanıldı. Amerika ve İngiltere ortaklığında Ukrayna'da Rusya'nın kışkırtıldığını savaşın çıkma sebebi olarak Putin'in kabul edilemez saydığı ilkelerin gerçekleştirilmesine yönelik adımların atılması olduğu ifade edildi. Vatandaşların artan sözlü ifadeleri sonrası polis kuvvetlerinin olaya sert müdahalesi oldu. Karşılıklı direniş ve müdahale sonrasında eylemciler arasında yaralı olduğu iddia ediliyor.

NATO Zirvesi'nin düzenleneceği Madrid'de halk, NATO karşıtı protesto düzenledi. NATO'nun 28-30 Haziran'daki zirvesine ev sahipliği yapan İspanya'nın başkenti Madrid'de binlerce kişi NATO karşıtı gösteri düzenledi. Gösterilerde, 'Barış için, NATO'ya hayır' başlıklı gösteriye, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Unidas Podemos ittifakına bağlı Birleşik Sol (IU) ve Podemos partilerinin temsilcileri de destek verdi. Kent merkezinde yapılan yürüyüşte, NATO karşıtı pankartlar taşınıp, 'Savaşlara hayır', 'NATO'ya hayır', 'NATO üsleri dışarı', 'Askeri harcamalar yerine okul ve hastane yapın' sloganları atıldı.

İspanyolların dışında birçok ülke vatandaşının da bulunduğu gösterilerde NATO Zirvesi öncesi yaşanılan bu hadisede Batılı köklü haber kaynakları topu Doğu'ya attı. Başta Rusya'nın başkanı Vladimir Putin olmak üzere diğer Batı karşıtı ülkelerin NATO Zirvesi öncesi halkın gözünde prestij ve değer kaybı yaşatmaya yönelik atılan adımlar olduğu belirtildi. Karşılıklı süren sözlü münakaşalar sonrası NATO'da alınacak sert tedbir ve kararların ilerleyen günlerde Ukrayna savaşının kaderini değiştireceği yönünde haberlerin geleceği öngörülüyor.