İngiltere'de Yapılan Seçimlerin İlk Sonuçlarına Göre Muhafazakar Parti Güç Kaybetti

İngiltere'de Yapılan Seçimlerin İlk Sonuçlarına Göre Muhafazakar Parti Güç Kaybetti

İngiltere’de dün yapılan yerel seçimlerin sonuçları tüm dünya tarafından merak edilmeye başlandı. Yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre hangi parti lider durumda?

İngiltere’de dün yapılan yerel seçimlerin sonuçları tüm dünya tarafından merak edilmeye başlandı. Günün ilk saatlerinde sayımlar başlarken sonuçların yavaş yavaş ortaya çıktığı görülüyor. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

İngiltere’de yapılan yerel seçimlerin dün yapılmasıyla birlikte bugün erken saatlerde sayım yapılmaya başlandı. Yaşanan hayat pahalılığı ve İngiltere Başbakanı Jonhson’ın salgın önemlerini ihlal etmesi skandalı nedeniyle iktidarda olan Muhafazakar Parti’ye olan güven azalmıştı. Yaşanan son gelişmelerle birlikte Muhafazakar Parti, baskı altına girerek seçimlerde büyük oy değişikliğine neden oldu.

Yaşanan skandallar ve zorlu süreçler nedeniyle iktidarda olan Muhafazakar Parti’ye olan güven ve destek azalmış durumda. Seçimin ilk sonuçlarına göre seçmenlerin bir kısmı İşçi Partisi ve diğer muhalefet partilerine yönelmiş durumda. Yapılan haberlere göre İngiltere’nin başkenti Londra’daki 3 belediyenin yönetimi Muhafazakar Parti’den İşçi Partisi’ne geçmiş durumda. Parlamento ve Buckingham Sarayı’nın da bulunduğu Londra Westminster belediye meclisinde çoğunluğu İşçi Partisi kazandı. Muhafazakar Parti için oldukça önemli olan bölge 1964 yılından beri aynı parti tarafından yönetilmekteydi.

ingilterede-yapilan-secimlerin-ilk-sonuclarina-gore-muhafazakar-parti-guc-kaybetti2.jpg

Muhafazakar Parti’nin güç kaybetmesiyle birlikte yapacağı çalışmalar da merak ediliyor. Parti tarafından uzun yıllardır yönetilen bölgelerin bazıları da İşçi Parti yönetiminin altına girmiş durumda. Seçmenler tarafından değiştirilen tercihlerin hayat pahalılığı ve Başbakan Boris Jonhson’ın salgın önemlerini ihlal etmesi skandalı nedeniyle olduğu düşünülmekte. Uzun süredir Muhafazakar Parti’nin yönettiği Barnet Belediyesi meclisi de tarihinde ilk kez İşçi Partisi’nin eline geçmiş durumda.

Hull Belediyesi yönetiminin de İşçi Partisi’nden Liberal Demokratlara geçtiği bildirildi. İlk açıklanan sonuçlara göre Muhafazakar Parti gücünü kaybederken, ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi ise güç kazanmış durumda. İşçi Partisi’nin yanında diğer muhalefet partilerinin de desteklerinin arttığı görülmekte. Gündemde kalan hayat pahalılığı nedeniyle güç kaybeden Muhafazakarların seçim sonrasında hangi çalışmaları yapacağı merak ediliyor.