Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri ile Filistin Devlet Başkanı bir araya geldi! Rum Yönetimi Filistin'e teşekkür etti!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri ile Filistin Devlet Başkanı bir araya geldi! Rum Yönetimi Filistin'e teşekkür etti!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a 'Türk işgaline verdiği destekten dolayı' teşekkür ettiğini açıkladı. Abbas, Türkiye'nin Kıbrıs'ta Türk işgali olduğunu savunan söylemlerde bulundu. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da..

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a 'Türk işgaline verdiği destekten dolayı' teşekkür ettiğini açıkladı. Abbas, Türkiye'nin Kıbrıs'ta Türk işgali olduğunu savunan söylemlerde bulunduğunu söyleyen açıklamalarda bulundu. Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis Mahmud Abbas hakkında söylediği açıklamada, Mahmud Abbas'a teşekkür ederek cümlelerime başlamak istiyorum. Çünkü Kıbrıs Adası'nda Türk işgaline verdiği destekler bizler için çok önemli. Adanın hukuki sahibi ve tek siyasi varlığın biz (Rum Yönetimi) olduğunu herkes biliyor. Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'nin hukuki dayanakları ortaya koyduğu belgeler ile kesinleşen durum bizim haklı olduğumuz gösterir. 1974 yılında Türkiye, Adaya haksız hareket düzenleyerek burada soruna çözüm üretmek yerine yıllar boyunca çözülemeyecek problemler ortaya çıkardı. Kıbrıs Adası bizim (Rum Yönetimi) yönetimimiz ekseninde yönetilecek. Kuzey'de işgalci güçleri Türkiye hariç hiçbir ülke tanımıyor. Hukuki varlıkları bulunmamakla beraber 48 yıldır toprakları işgal etmektedirler ifadeleri kullanıldı.

Mahmud Abbas ile Nikos Anastasiadis beraber görüşme gerçekleştirdi. Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin halkımız için siyasi bir ufuk ve uluslararası korumanın yokluğunda mevcut durumun müsamaha gösterilemeyeceği veya hoş görülemeyeceğini burada vurguluyoruz dedi.

Anastasiadis yaptığı açıklamada, Mahmud Abbas'a bize Türk işgalinden dolayı verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı. Bu konuşmanın ardından Abbas'ın herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunan Rum Yönetimi, son zamanlarda Yunanistan, Mısır ve İsrail ile kurmaya çalıştıkları ittifaklar ile beraber Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de etkinliğini azaltmaya yönelik adımlar atmaktadırlar. Türkiye her zaman olduğu gibi şimdi de kendi kaderini belirlemeye yönelik adımlar atmıştır. Sismik araştırma ve sondaj gemi sayılarımızı arttırarak filo genişliğini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eşliğinde koruyarak deniz yetki alanları sınırlarımızda yer alan hakkımız olan parsellerde araştırma yapmaktayız. Türkiye'nin haklı sebeplere dayanan kanıtlı belgeler ile hareket etkinliği, Avrupa destekli ittifakın karşısında güçlü ve dirayetli adımlar atmaktadır.