Fransa’da İç Çamaşırı Sorunu Kriz Çıkardı

Fransa’da İç Çamaşırı Sorunu Kriz Çıkardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisinde bulunan kadın milletvekili satın aldığı 2 bin euroluk iç çamaşırı satın alarak yaptığı harcamayı gideri olarak yazması ülkeyi birbirine kattı. Bütün ayrıntılarıyla gursesgazetesi.com’da…

Emmanuel Macron’un geçtiğimiz günlerde Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kazanmasının ardından partisi Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi’nden milletvekili Dubost’un 2 bin euroluk iç çamaşırı harcamasını gider olarak vergi mükellefinden yapması Fransa’da kriz çıkardı. Olayların ardından Dubost istifa etti. Dubost parlamentoda savunmasını gerçekleştirirken hiç beklemediği anda art arda yapmış olduğu suçlar da önüne serildi. Hükümet tarafından kendisine verilen ödenekler ile kıyafetler aldığı ve lüks harcamalar yaptığı öğrenildi. Devlet tarafından görevini daha iyi yürütebilmesi adına şahsına verilen personelleri farklı alanlarda kullandığı ortaya çıktı. Personelleri ev işleri, kıyafetlerinin hazırlanması, yemek yapımı ve merak duyduğu kişiler hakkında muhbirlik yapmasını teklif ettiği ortaya çıktı.

Dubost savunmasında hükümet tarafından kendisine ayrılan ödeneği kullandığını kabul etti. İç çamaşırı harcamasını bu yönde yapma nedenini ise satın aldığım kıyafetleri sadece iş ortamının giyiyorum dedi. Sözlerine şöyle devam etti, ‘’Siyasi yaşamı bırakma ve kendimi aileme adam zamanının geldiğin düşünüyorum. Son dönemde haksız saldırıların hedefi oldum.’’ dedi.

Fransa’da parlamentoda yaşanılan bu olay seçimlerine kazanıp tekrar Cumhurbaşkanlığı görevini sürdüren Macron’a darbe oldu. Önümüzdeki zamanlarda parlamento seçimi ile parlamento içerisinde çoğunluğu elde etmek isteyen Macron’a bu olay büyük leke sürdü. Macron Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmış olsa da Fransız Parlamento’sunda çoğunluğu elde edemediği sürece istediklerini yerine getiremeyecektir.

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’nda yemin töreni gerçekleştirdi. Dünyanın yaşanılabilir kılınması için ve ülkesi adına görevde kalacağı süre de ‘yeni bir yöntem’ adlı programı yürüteceğini belirtti. Yeni dönemle birlikte yeni sayfa, yeni yöntem ve alışılagelmişten uzak yeni faaliyetler yürüteceğini ifade etmesi üzerine açıklamalarına, ‘’Hep birlikte, eski yorulmuş gelenek ve adetlerden çok farklı olacak yeni bir yöntem geliştirmeliyiz. Bu yöntemin üstüne yeni, verimli, sosyal ve ekolojik bir anlaşma kurmalıyız’’ ifadelerini kullandı.