Euro ile Maaş Almak İsteyenlerin Dikkatine: Almanya 1700 Euro Maaş ile Türk Personeller İstihdam Edecek! Yurtdışı İlanları 2022

Euro ile Maaş Almak İsteyenlerin Dikkatine: Almanya 1700 Euro Maaş ile Türk Personeller İstihdam Edecek! Yurtdışı İlanları 2022

Yeni dönemde TL’nin döviz kurları karşısında değer kaybı yaşaması, vatandaşların döviz kurları cinsinden maaş alabilecekleri iş ilanlarını araştırmalarına sebep oldu. Güncel ilanlar ise Almanya’dan geldi. İşte yurtdışı ilanlarına ilişkin ayrıntılar…

Alman hükümeti bu yıl da yabancı personel istihdamı gerçekleştirileceğini duyurdu. Söz konusu alımların yapılacağı alanlara ilişkin ayrıntılar paylaşıldı.

Almanya’dan İş İlanları 2022

Alım gücü düşen ve buna bağlı olarak da nakde olan ihtiyacı arttığı için geçim derdi içerisinde mücadele etmeye çalışan vatandaşlar, döviz kurları karşılığında istihdam edilebilecekleri iş ilanlarını araştırmaya başladılar.

Almanya yıllardır Türkiye’den en çok personel alan ülkelerden biri olarak, bu yıl da yabancı personel alımı yapılacağını bildirdi. IT uzmanı, çocuk ve yaşlı bakıcısı, doktor, mühendis, sıhhi tesisatçı ve daha birçok alanda personel istihdamı gerçekleştirileceğini duyuran Alman firmaları, ayrıntıları çeşitli internet siteleri aracılığı ile paylaştı.

Almanya’da İstihdam Edilen Personeller Ne Kadar Maaş Alır?

almanya.jpg

Türk Lirası’nın döviz kurları karşısında değer kaybı yaşamasından sonra Alman hükümetinin yabancı personel alımı ilanlarını yakından araştırmaya başlayan vatandaşlar, Almanya’da istihdam edilmeleri durumunda aylık kazançlarının ne kadar olacağını merak ediyorlar. Söz konusu aylık ücretlerin firmadan firmaya göre değişiklik gösterdiği bilinmekte olup, konuya ilişkin ortalama bir hesap yapmak mümkündür.

Alman hükümeti 1 Ocak 2022 tarihi itibari ile asgari saatlik ücret tutarlarını güncellemiştir. İşçilerin saatlik çalışma ücretlerini 9,82 euro olarak bildiren hükümet, haftalık olarak ortalama 40 saatlik çalışma hakkı tanımaktadır. Bu hesaba göre bir işçinin aylık kazancı, asgari olarak 1700 euro seviyesine kadar ulaşmaktadır.

Almanya İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Almanya’da istihdam edilerek euro cinsinden maaş almak isteyen Türk vatandaşlar için bazı iş ilanı siteleri bulunmaktadır. Almanya yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili internet siteleri aracılığı ile fotoğraflı özgeçmişini, diploma ve referansları gönderen Türk vatandaşların, başvuruları kabul edilmektedir.

Alman firmalar tarafından yayınlanan yabancı personel alımı ilanlarına, şu sitelerden başvuru yapılabilmektedir:

  • Make it in Germany Meslek Borsası
  • Stepstone
  • Federal Çalışma Ajansı
  • Indeed
  • LinkedIn
  • Monster
  • Xing