Danimarka, Türkler için işçi alımı yapacak! Aylık 90 bin TL maaş verecek!

Danimarka, Türkler için işçi alımı yapacak! Aylık 90 bin TL maaş verecek!

Danimarka ülkesinde potansiyel iş gücü zayıflığı sebebiyle Avrupa'nın yurt dışından her yıl düzenli olarak ülkesine işçi alımı yapmaktadır. Aylık 5 bin euro maaşla potansiyel iş gücü niteliği bulunan kişileri ülkesine alacak. Detaylar gursesgazetesi.com..

Danimarka ülkesinde potansiyel iş gücü zayıflığı sebebiyle Avrupa'nın yurt dışından her yıl düzenli olarak ülkesine işçi alımı yapmaktadır. Aylık 5 bin euro maaşla potansiyel iş gücü niteliği bulunan kişileri ülkesine alacak. İşçi alımı başvuru şartlarında açılan alanlarda çalışacak kişilerin pozisyonlarına ilişkin bilgili veya bilgisiz olmalarına bakılmaksızın çalışma prosedürlerine uyması şartı bulunuyor. Eğer Danimarka'da bir fabrikada çalışabilecek yeterli donanıma sahip olmasanız bile, sadece o fabrikanın belirtmiş olduğu kriterleri yerine getirebilecek şartlara sahip olmanız yeterli olduğu vurgulanmaktadır.

Avrupa'da yıllar içerisinde doğum oranı hızı ve genç nüfus niteliğinin azalması sebebiyle yıllar boyunca ülkede demografik yapılarını koruyarak yurt dışından genç nitelikli iş gücü potansiyeline sahip ülkelerden işçi alımı gerçekleştirmeyi düşünmektedir. Avrupalı devletler İkinci Dünya Savaşı'ndan günümüzde kadar neredeyse 70 yıldır Türkiye'den ülkelerine işçi alımı yapmaktadır. Avrupa'nın bu tercihi yapma sebebi yüz yıllardır komşu olmamız ve iyisiyle kötüsüyle çoklu ilişkiler içinde bulunduğu Türkiye'yi kendilerine yakın olduğunu hissettiklerinden dolayı ilk tercihleri bu yönlü yapıyor. Genellikle nitelikli iş gücü potansiyeline ve belirli eğitim gereken alanlarda Türkiye'den yıllar içerisinde yüz binlerce işçi alımı gerçekleştirerek, Avrupa'da yaşayan toplam Türk vatandaşlarının sayısı tahminen 10 milyona yakın olmak üzere ilerlemektedir. Türkiye'de yıllardır çözülemeyen işsizlik ve mevcut ekonomik kriz sebebiyle özellikle genç bireylerin ülkede yaşadıkları yaşamdan şikayetçi olarak her yıl milyonlarca kişi dil kurslarına başvuru yaparak yurt dışına çıkma hayali içerisinde yaşamaktadırlar. Gençlerin hayal ettikleri yurt dışı hayatına Danimarka'nın Türkiye'ye özel açmış olduğu işçi alımı sayesinde gerçekleştirebileceklerdir.

Danimarka İşçi Alımı Başvuru

Danimarka'nın Türkiye'ye özel aylık 90 bin TL maaşlı işçi alımının başvurularının nereden yapılacağı merak konusu oldu. Bu açılan işçi alımına Danimarka başkonsolosluğu aracılığıyla başvurularınızı yapabilirsiniz. Veyahut Danimarka'da alım açan firmalara gerekli şartları yerine getirdiğinizi düşünüyorsanız insan kaynakları yönetimi departmanı ile iletişime geçerek başvurunuzu yapabilirsiniz.