Çin'in Şangay Belediyesi'nde Covid Önlemleri Yeniden Devreye Girdi! Sokağa Çıkma Yasağı Geldi!

Çin'in Şangay Belediyesi'nde Covid Önlemleri Yeniden Devreye Girdi! Sokağa Çıkma Yasağı Geldi!

Çin'in 4 özel belediyesinden biri olan Şangay'da Covid önlemleri tekrar devreye girdi. Covid-19 salgını Dünya'da bitme noktasına gelmişken Çin'de tedbirler tekrar devreye girdi. Bu sefer sıkı tedbirler geliyor. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Çin'in 4 özel belediyesinden biri olan Şangay'da Covid önlemleri tekrar devreye girdi. Covid-19 salgını Dünya'da bitme noktasına gelmişken Çin'de tedbirler tekrar devreye girdi. Bu sefer sıkı tedbirler geliyor. Gelecek yıllarda Dünya'da gıda ve tarım ürünleri yetersizliği veya kıtlığı olması beklenmektedir. Çin, bu noktada gerek teknolojik ürün üretiminde gerekse diğer Dünya'da üretimde birinci sırada bulunduğu üretim kalemlerinde kısıtlamaya gitmektedir. Dünya'nın en büyük nüfusunun ihtiyaçlarını gidermek en zorlu görevlerden biri haline geldi. Kendi kendine yetebilme kapasitesi olsa da Dünya nüfusunun artması ve üretimde meydana gelen aksaklıklar sebebiyle Çin şuan da tahıl ve gıda stokları yapmaktadır. Şangay'da son günlerde meydana gelen Covid-19 salgınının artması sebebiyle vakalarda artış gözüktü. Dört özel belediyeden biri olan Şangay belediyesi devlet başkanı ile birlikte aldığı karar ile kapanmaya gideceğini açıkladı. Çin'de ortaya çıkan Covid salgının neredeyse Dünya'da bitme noktasına gelmişken Çin'de önlemler sıkı tedbirlerle alınmakta hatta bitmeyecek gibi gözükmektedir.

Şangay özel Belediye Konseyi açıklamasında, Şangay Çin'in kalbi olan dört özel belediyeden biri. Şehirde meydana gelecek aksaklık bütün ülkeye hatta Dünya'ya yansıyacaktır. Bölgenin kontrolünü sıkı tedbirler ile sağlamak zorundayız. İlerleyen zamanlarda üstesinde kalkamayacağımız sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Haziran ayının ortalarında normale dönme planlarımız mevcuttur. Tahmini normale dönme zamanı 15 Haziran'dan sonra olacaktır. Belediye Konseyi açıklama yaptığı gün sağlık kurumları gün içerisinde salgın dolayısıyla 1000 kişinin öldüğünü açıkladı. Vaka sayılarında aşırı yüksek olması tahmin edilmekle beraber resmi bir açıklama gelmedi.

Şangay bölge insanları Dünya'da sağlık kurumları ve diğer devletlerin Covid salgınına karşı aldığı yeni düzenleyici tedbirlerin Çin hükümetinin de almasını istemektedir. Günden güne büyüyen protestoları güvenlik güçleri zoraki güç kullanarak bastırmaktadır. Sosyal medya platformlarından halk paylaşımlarda bulunarak insanların bir araya gelmesi gerektiğini tedbirler karşısında sorunlarını eylem planları ile çözmeyi düşünmektedirler.