Çin’in Covid- 19 politikası, Apple'ı vurdu! iPhone'un yeni serisini satın almak isteyenler, uzun süre bekleyecek!

Çin’in Covid- 19 politikası, Apple'ı vurdu! iPhone'un yeni serisini satın almak isteyenler, uzun süre bekleyecek!

Etkileri giderek azalan Covid- 19 salgınına karşın temkini elden bırakmayan Çin hükümeti, Apple’ın üretim sürecini durdurdu. İşte firmanın kullanıcıları için yaptığı açıklamanın ayrıntıları…

2019 yılının sonunda Çin’in Wuhan kentinde görülen ve 2020 yılına girilmesi ile hızla tüm dünya ülkelerine yayılım gösteren koronavirüs, yayılım hızı ve öldürücülük etkisi sebebi ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak ilan edildi. Kısa süre içerisinde tüm ülkeleri etkisi altına alan ve milyonlarca vatandaşın hayatına mal olan bu salgın, ülke ekonomilerinin de düşüşe geçmesine sebep oldu.

Koronavirüs salgının ilk yılı içerisinde aşıların henüz bulunmamış olması ve diğer koruyuculuk önlemlerinin yetersiz kalması gibi sebeplerden ötürü nerede ise tüm ülkelerde sokağa çıkma yasakları uygulamaya konulurken bu durum üretim fabrikalarının da kapanmasına ve dolayısı ile de ülkelerin ekonomilerinin dibe çökmesine sebep oldu.

Virüs önlemlerinin artması, bilim insanlarının mRNA aşı çalışmalarının olumlu sonuç vermesi gibi gelişmelerden sonra yavaş yavaş tüm ülkelerde tedbirler gevşetilse de virüsün çıkış noktası olan Çin’de “sıfır Covid” politikaları yürütülmeye devam etti. Bu kapsamda salgına karşı sıkı tedbirleri elinden bırakmayan Çin yönetimi, geçtiğimiz günlerde ülke sınırları içerisinde bulunan Apple’ın en büyük üretim fabrikasının da kapatılmasına işaret etti. Bu durum, teknoloji devi firmanın kullanıcıları için yeni bir açıklama yayınlamasına sebep oldu.

FABRİKADA ÜRETİM DURDURULDU!

cinin-covid-19-politikasi-applei-vurdu-iphoneun-yeni-serisini-satin-almak-isteyenler-uzun-s-2.jpg

Çin yönetiminin “sıfır Covid” politikası, vakaların artmaya başlamasından sonra tekrar devreye girdi. Bu kapsamda Foxconn tarafından yönetilen ve dünyanın en büyük iPhone üretimini yaptığını bilinen fabrikaya, 2 Kasım tarihinde 7 günlüğüne kilit vuruldu. Eylül ayında iPhone 14 serisini ve diğer ürünlerinin yeni versiyonlarını tanıtan Apple, bu durumdan olumsuz etkilendi ve kullanıcıları için yeni bir açıklama yayınladı.

Çin’de bulunan iPhone üretim firmasına bir haftalığına kilit vurulmasının ardından tüketiciler için yeni bir bilgilendirme metni yayınlayan Apple, ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Covid- 19 salgını boyunca yapmış olduğumuz gibi tedarik zincirinde bulunan çalışanların güvenliklerine ve sağlıklarına öncelik vermeye devam ediyoruz. iPhone 14 Pro Max ve iPhone 14 Pro modellerine yönelik güçlü talepler görüyoruz. Ancak müşterilerimiz yeni ürünlerine kavuşmak için daha uzun süre bekleyecekler.”

VAKA SAYILARI ARTMAYA BAŞLADI!

Geçtiğimiz hafta Çin tarafından açıklanan resmi sayılara göre 5 bin 643 yeni Covid- 19 bakasının bildirildiği öğrenildi. Foxconn fabrikasının bulunduğu bölgede ise 22 ölüm kayda geçti.