Çin ile ABD Arasında Sürtüşme Hız Kazandı! İkinci Soğuk Savaş mı Başladı?

Çin ile ABD Arasında Sürtüşme Hız Kazandı! İkinci Soğuk Savaş mı Başladı?

Çin, her alanda sınırları etrafında olabilecek kışkırtma ve saldırı ihtimalinden ABD'yi sorumlu tutacağını belirtti. Egemenlik ve toprak bütünlüklerine olabilecek her türlü ihlal karşısında saldırıya başvuracaklarını belirtti. Herşey gursesgazetesi.com'da

İkinci Soğuk Savaş mı Başladı!

Çin, her alanda sınırları etrafında olabilecek kışkırtma ve saldırı ihtimalinden ABD'yi sorumlu tutacağını belirtti. Egemenlik ve toprak bütünlüklerine olabilecek her türlü ihlal karşısında saldırıya başvuracaklarını belirtti. Özellikle Tayvan, Hong Kong ve Güney Çin Denizi'nde Çin karşıtı ittifak ve tatbikatlarda geliştirdikleri son teknolojik hiper sonik silahların hedefe kilitli vaziyette emir almayı beklediklerini açıkladılar.

Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe, Herhangi biri Tayvan'ı Çin'den ayırmaya cüret ederse, Çin ordusu bedeli ne olursa olsun bir savaş başlatmaktan kesinlikle çekinmeyecektir. Geçmişte olduğu gibi biz her zaman vardık ve kimsenin egemenliği altına girmedik girmeyeceğiz. Şuan da çok güçlüyüz karşımıza rakip çıkabilecek kimse yok. Ekonomi, askeri ve teknolojik imkanlarımız Dünya'nın genel ortalamasından üst düzey de bulunuyor. Savunma ve askeri alanda yatırımlarımızın şuan da getirisini sağlıyoruz. Bu alanlarda milli üretim ve projelerimiz bizi düşmanlarımıza karşı her zaman güçlü kılacaktır. Böyle olmaya devam ediyoruz. Teknoloji potansiyelimizi sadece ekonomik alanda değil aynı zamanda artık askeri alanda da hissettirmeye başlayacağız. Çin 1980'li yıllardaki gibi değil. 20 yıldız dünya ekonomisinde lojistik ve üretim bizim merkezimiz de ilerliyor. Bu şartlar bile bizim ne derece de güçlü olduğumuzun kanıtıdır. Gücümüzü kimse küçük görmeyecek. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği gibi değiliz. Her alan ve zaman diliminde baş düşmanımızın gerisinde değil. İlerisinde gelişmeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Çin ve ABD arasında Trump dönemi başlayan ikili sert ilişkiler günümüzde hız kazanarak farklı boyutlara uzanmaya devam ediyor. Kimi taraflar Çin'in var olma sebebi ABD'li şirket ve yatırımcılar olduğu söylenilse de, Çin kendi nüfus potansiyelini kullanarak akıllı istihdam ve yatırım ile bu noktaya geldiği savunulmaktadır. Taraflar görüşlerini ne yönde tutucu tavırları olsa da ortada şuan iki güç var biri Çin, diğeri 200 yıldır süper güç konumunu koruyan ABD var.