Buğday krizi alarm vermeye başladı! Türkiye'nin ne kadar buğdayı kaldı? Son 10 haftalık buğday stoğu kaldı!

Buğday krizi alarm vermeye başladı! Türkiye'nin ne kadar buğdayı kaldı? Son 10 haftalık buğday stoğu kaldı!

Dünyada yaşanılan gelişmeler sonrasında buğday krizi artmaya devam ediyor. Buğday krizi alarm vermeye başladı! Türkiye'nin ne kadar buğdayı kaldı? Son 10 haftalık buğday stoğu kaldı!

Dünyada yaşanılan gelişmeler sonrasında buğday krizi artmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde dünyada artan ekonomik kriz tüm dünya ülkelerini vurmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde artan buğday krizi her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde dünya basınından gelen gelişmelere göre ise buğday krizinin arttığı iletildi. Buna göre ise dünyada tüm ülkelere yetecek 10 haftalık buğday stoğunun kaldığı paylaşıldı.

Özellikle Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte dünyada gıda fiyatları artmaya devam ederken petrol fiyatları da bu gelişmelerden etkileniyor. Rusya Ukrayna savaşının devam etmesi ve ülkelerin anlaşamaması dünya piyasalarını derinden etkiledi. Özellikle buğday stoklarının son 10 haftalık kaldığı bilgisi gelmeye devam ederken vatandaşlar Türkiye'de ki son buğday stoğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

TAHIL İHRACATÇILARININ GIDA ÜRÜNLERİNE ERİŞİMİ ZORLAŞTI!

Dünyanın en önemli tahıl ihracatçılarından gelen haberler doğrultusunda Rusya Ukrayna arasında ki savaş birçok tahıl ürününe olan erişimleri de zorlaştırdığı iddia edildi. Geçen günlerde gelen bilgilere göre dünyanın en büyük ikinci Buğday üreticisi Hindistan'da buğday ihracatı yasaklandı. Dünyadan gelen gelişmeler birçok ülkeyi derinden etkileyeceğe benziyor.

Gıda krizinin dünyada şimdiden büyük sonuçları doğurduğu açıklanırken Tarım analiz firması Gro Intelligence CEO’su Sara Menker dünyanın 10 haftalık tüketime yetecek kadar buğday stokunun kaldığını söyledi. Tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre, rezervlerde dünya tüketimine 10 hafta yetecek kadar buğday kaldı. Bu rakamın 2008 finansal krizinden bu yana görülen en düşük seviye olduğu belirtilirken, seviyenin tahmin edilenden daha kötü olduğu değerlendiriliyor.

ÜLKELERİN ÖNLEM ALMASI GEREKİYOR

Hükümetler, küresel buğday stoklarının yıllık tüketiminin yüzde 33'üne denk geldiğini savunuyor. Perşembe günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde gıda güvenliği üzerine yapılan toplantılar da konuşan Gro Intelligence CEO’su Sara Menker bu oranın aslında yüzde 20’ye yakın olduğunu söyledi. Uzun süredir yaklaşan gıda kriziyle ilgili uyarılarda bulunan Menker, büyüyen açlık tehdidi karşısında acilen önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin ise ne kadar buğday stoğunun kaldığı henüz resmi makamlar tarafından açıklanmadı.