Almanya Savunma Bakanı Türkiye'den Talepte Bulundu! Almanya Türkiye'den Ne İstiyor!

Almanya Savunma Bakanı Türkiye'den Talepte Bulundu! Almanya Türkiye'den Ne İstiyor!

Almanya Savunma Bakanı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Türkiye'yi ikna edebileceklerini belirtti. Stratejik ortaklarımız İsveç ve Finlandiya'nın müttefikimiz olması için elimizden geleni yapacağız. İşte bütün ayrıntılar...

Almanya Savunma Bakanı Türkiye'den Talepte Bulundu! Almanya Türkiye'den Ne İstiyor!

Almanya Savunma Bakanı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Türkiye'yi ikna edebileceklerini belirtti. Stratejik ortaklarımız İsveç ve Finlandiya'nın müttefikimiz olması için elimizden geleni yapacağız.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrech, Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Birliği Savunma Bakanları toplantısı öncesi, müttefiklerin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğinin faydaları konusunda Türkiye'yi ikna edebileceğine emin olduğunu söyledi. Almanya'nın kararı ortaklarımız olan İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasıdır. İskandinav ülkeleri tarih boyunca her zaman bizlerin stratejik ortağı olmuştur. NATO kuruluş aşamasında katılımlarını gerçekleştirmesini istedik ve yoğun uğraşlar verdik. Ama o zamanki dönemde ortaklarımızın ülkesinde Taçlar (Kral ve Kraliçeler) İskandinav ülkeleri hiçbir zaman Dünya savaşlarının tarafı olmayacak tarafsızlık statüsü izlemesi gerektiğini belirtti. Herkes gibi onların da kendilerine göre haklı ve güvenlik problemleri bulunuyor. Rusya tehdidinin son zamanlarda artması sebebiyle İskandinav işgali de olabilir. Ukrayna'da yaşanılan senaryonun aynısının Norveç, İsveç ve Finlandiya'da yaşanmaması için bütün tedbirlerimiz aldık. İkinci bir Ukrayna krizi yaşanmayacak. Almanya her zaman ortaklarının yanında olacak ve destekleyecektir.

NATO'ya üyelik kararının oy birliğiyle alınması gerektiğini hatırlatan Lambrecht, bu nedenle Türkiye'nin açıklamalarının ciddiyetle ele alınması gerektiğini ifade etti. Türkiye, Avrupa ve NATO için her zaman vazgeçilmezdir. Türkiye'nin varlığı ve hissiyatı karşılıklı olarak önemlidir. Türkiye'nin güvende olması Avrupa'nın güvenliğini sağlar, Avrupa'nın güvenliği ise Türkiye'nin güvenliği demektir. Almanya Birinci Dünya Savaşı'ndan beri her zaman Türkiye'nin stratejik ortağıdır. İkili ekonomik, askeri ve siyasi ilişkiler bir asırdan fazladır sürmektedir. Türkiye-Almanya ilişkileri hiçbir zaman kopmayacaktır. Kopmasına kimse engel olamaz. Müttefikler arası anlaşmazlıklar olabilir bu problemler aşılabilir. Önemli olan sorunların büyümemesi ve ortalığa yayılmamasıdır. Yoksa üstesinden kalkılamayacak sorunlar ortaya çıkar. Türkiye'yi ikna edebiliriz. Ortaklarımızın NATO'ya katılımını sağlayabiliriz.