Alevler git gide büyüyor! İspanya'da korkutan yangın hala kontrol altına alınamadı!

Alevler git gide büyüyor! İspanya'da korkutan yangın hala kontrol altına alınamadı!

İspanya'da hava koşulları nedeniyle çıkan yangın büyümeye devam ediyor. Leon ve Kastilya'da devam eden yangın kaynaklı yaklaşık 20 bin hektarlık alan kül oldu! İspanya yangınından detaylar haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

İspanya'da bir süredir süre gelen sıcak hava dalgası nedeniyle itfaiye ekipleri İspanya'nın pek çok bölgesinde orman yangınlarını önlemek ve kontrol altında tutabilmek için gece gündüz çalışıyor. İtfaiye ekiplerinin süre gelen çalışmaları yangınların yayılma hızını geciktirse de, hala daha yangın hızla yayılmaya devam ediyor. Katalonya bölgesinde çıkan ve kontrol altına alınamayan yangın yayılmaya devam ederken, yangın Portekiz sınırına yakın olan Zamora bölgesine, Leon ve Kastilya'ya kadar yayıldı ve alevler büyüdü. Leon yerel hükümeti tarafından ise açıklama geldi. Hükümet yaptığı açıklamada zorlu bir gece yaşandığı ve ekiplerin yangınları kontrol altına alıp bir an önce son vermek için yoğun bir çaba harcadıklarını belirtti.

ispanya-yangini-buyuyor-gursesgzt-2.jpg

Yangın Hızla Yayılıyor!

İspanya'daki yangın hızla büyümeye devam ederken, Dünya genelinde büyük bir endişe yaşanmaya başladı. 20 bin hektarlık bölümün yanması ve yangının hala kontrol altına alınamaması, oldukça büyük bir endişe yarattı. Kastilya ve Leon bölgesinde yani Portekiz sınırına yakın olan bölgelerin git gide yanması ve yangının kontrol altına alınamıyor olması, o bölgede bulunan vatandaşları da endişelendirdi.

Kontrol altına alma için çalışmaların yürütülmesine ilişkin oldukça zorlu bir gece geçirildiğini belirten ekip, bunun yanı sıra yangının yayılması ve durdurulamamasının nedeninin ise çok yüksek sıcaklık ve normalin üstünde seyreden rüzgar olduğu belirtildi. Kuvvetli rüzgar ile yüksek sıcaklığın yangının büyümesine neden olmasının yanı sıra git gide çevreye de yayıldığı görüldü.

ispanya-yangini-buyuyor-gursesgzt-1.jpg

TAHLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI!

O civarlarda bulunan ve köylerde yaşayan vatandaşların can sağlığını korumak amacıyla tahliyelerin başlatıldığı da gelen bilgilerdendi. Yangının ne zaman söneceği kestirilemezken, bu yangının tıpkı Avusturalya yangını gibi olması endişelerin arasındaydı.

Günler süren Avusturalya yangınının da aynı sebeplere bağlı olarak yanması, pek çok canlının hayatını feci olarak kaybetmesine neden olmuştu. Yangının sona ermesinin ardından yanmış hayvanların yürekleri burkan görüntüleri tüm dünya genelinde büyük bir üzüntü ile karşılanmıştı.

İspanya'da çıkan bu yangının da 20 bin hektar kadar bölümün yanması ile sonuçlanması, oldukça üzücü görüntülere neden olmuşken, şimdi ekipler daha da yayılmaması adına çalışmalarına devam ediyor.