ABD'de yıllık enflasyon açıklandı! ABD enflasyon ne kadar oldu?

ABD'de yıllık enflasyon açıklandı! ABD enflasyon ne kadar oldu?

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde merakla beklenen yıllık enflasyon açıklandı. ABD'de yıllık enflasyon açıklandı!

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde merakla beklenen yıllık enflasyon açıklandı. Pandemi ile birlikte dünya piyasalarında ekonomi dalgalanmaları yaşanırken ABD enflasyon verileri merak ediliyordu. 15:30'da açıklanması beklenen ABD yıllık enflasyon verileri dünya piyasaları ile paylaşıldı.

Piyasa beklentisi nisan ayında ABD enflasyonun yüzde 8,1 gelmesi yönündeyken; mart ayında ABD enflasyonu yüzde 8,5 gelerek 40 yılın zirvesini yenilemişti. ABD enflasyon verileri ne kadar oldu? İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

ABD YILLIK ENFLASYON VERİLERİ 11 MAYIS (BUGÜN) AÇIKLANDI!

Dünya piyasalarının merakla beklediği Amerika Birleşik Devletleri'nde yıllık enflasyon 40 yıllık zirveden gerileyerek Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 8,3 oldu!

Piyasalar açısında da haftanın en kritik verileri arasında yer alan Nisan ayı ABD enflasyon verileri 11 Mayıs 2022 Çarşamba Türkiye Saati ile 15:30'da açıklandı. Piyasa beklentisi nisan ayında ABD enflasyonun yüzde 8,1 gelmesi yönündeyken; mart ayında ABD enflasyonu yüzde 8,5 gelerek 40 yılın zirvesini yenilemişti.

ENFLASYON NEDİR?

Dolanımda bulunan para miktarıyla, malların ve satın alınabilir hizmetlerin toplamı arasındaki açığın büyümesi nedeniyle ortaya çıkan ve fiyatların toptan yükselişi, para değerinin düşmesi biçiminde kendini gösteren ekonomik ve parasal süreç.