Petrol Fiyatları Düşecek Mi? Joe Biden, Petrol Fiyatlarını Düşürmek için Suudi Arabistan'a Gidiyor! Son Dakika Gelişmeleri!

Petrol Fiyatları Düşecek Mi? Joe Biden, Petrol Fiyatlarını Düşürmek için Suudi Arabistan'a Gidiyor! Son Dakika Gelişmeleri!

ABD Başkanı Joe Biden, Başkan olduğu dönemden beri Suudi Prens ve veliahtlar ile bir türlü yıldızı barışmadı. Trump dönemi ikili anlaşmalar askıya alındı. ABD, Suudilerin güvenliğini sağlamayacağını açıkladı. Neler oluyor?Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Biden, Suudi Arabistan'a Gidiyor!

ABD Başkanı Joe Biden, Başkan olduğu dönemden beri Suudi Prens ve veliahtlar ile bir türlü yıldızı barışmadı. Trump dönemi ikili anlaşmalar askıya alındı. ABD, Körfez'de Suudilerin güvenliğini sağlamayacağını açıklamasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Suudi Arabistan Prensleri alternatif arayışları girmek yerine silah tedariki yöntemine başvurdular. Körfez'de gerçekleşen İran propagandası ve lojistik gemilere dron saldırıları ile petrol fiyatlarında hareketlilik yaşanmasına tedarik işlemlerinin aksamasına yol açmaya çalışıyor. ABD Donanması Körfez'de yoğun mesai harcayarak donanmanın bir kısmını Pasifik, Güney Çin Denizi ve Körfez'e aktardığını açıkladı. ABD şuan da bir çok çatı altında birden fazla rakip ve ortaklarına karşı mücadele etmektedir. Yakın zamanda neler olacak. Ne gibi plan ve anlaşmalar gündeme gelecek göreceğiz.

Biden, 2020 yılında ABD'nin 59.Başkanı olmadan önce seçim mitinglerinde, TV canlı yayınları ve propaganda çalışmalarında özellikle Çin, Türkiye ve Körfez müdahale planları daha Başkan seçilmeden çok konuşuldu. Ortadoğu ülkelerini kendi kaderine teslim edileceği artık güvenliklerinin sağlanmayacağını belirterek 'Cemal Kaşıkçı' cinayeti sorumlusu olarak Suud Ailesini suçlayarak yüklü miktarda gelir etti. Yaklaşık son 5 yıldır Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt'in ABD'den satın aldığı silah tedarik miktarı resmi açıklamalarda '600 Milyar Dolar' olduğu açıklansa da el altından akan paralar Arap ülkelerinin rejim sahipleri ilk koltuklarını ikinci olarak İran'a karşı kendilerini güvende hissetmek için yüklü miktarda doları ABD'ye aktardığı belirtilmektedir.

Muhammed Bin Selman, Biden'den Talepleri!

Veliaht prens Selman, Trump dönemi ikili anlaşmaların tekrar gündeme gelmesi ve geliştirilmesi, Suud ailesi ve topraklarının güvenliği, Körfez'de ulaşım ve güvenliğin sağlanması talepleri arasında yer alıyor.

Biden öncelikle Suudi Arabistan'a gitme amacının petrol fiyatlarını düşmesi için öncelik Arabistan sonrasında diğer Körfez ülkeleriyle anlaşması tahmin ediliyor. Rusya'nın Ukrayna savaşında yarattığı insanı dram, insan hakları ve demokrasiyi ihlal etmesine karşı cezalandırılması kararlaştırıldı. Avrupa ülkelerinin doğal gaz satın alımını durdurması. Petrol fiyatlarının da düşürme eylemiyle Rusya'nın yüksek gelir ettiği iki satış payını düşürmeyi amaçlanmaktadır.